Ahmet Ataç 15 02 2024

"Atatürk, Eskişehir gibi şehirler istiyordu"

Öyle ki CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, önde gelen isimleri sıralarken herkes coşkudan nasibini aldı ancak ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ ismi öne sürülünce alkış ve ıslıklar bir anda sönümlendi.

5 Şubat 2019 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Millet ittifakı, Eskişehir’deki Belediye Başkan Adaylarını Porsuk Spor Salonunda açıkladı. Buna göre Mihalıççık ve Sivrihisar’da İYİ Parti aday çıkaracak ve CHP, aday çıkarmayarak İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Odunpazarı’nda ise hem CHP, hem İYİ Parti aday gösterecek; yani Odunpazarı’nda hala ittifak sağlanamadı. Geri kalan 11 ilçede ve Büyükşehir Belediyesinde CHP aday çıkaracak ve İYİ Parti, aday çıkarmayarak CHP’nin adaylarını destekleyecek. Öte yandan, CHP, henüz Günyüzü adayını netleştiremedi. O nedenle söz konusu toplantıda, CHP’nin Günyüzü adayı açıklanamadı.

*

Şimdi, aday tanıtım toplantısında aldığım notların bir bölümünü aktarmak istiyorum. Okuyalım…

*
  • Uzun süredir, CHP İl ve İlçe Örgütlerini, bu kadar organize ve istekli görmemiştim. Toplantı, birkaç detayı görmezden gelirsek, iyiydi.
  • Salon hınca hınç doluydu, öyle ki içeriye giremeyen, dışarıda bekleyen partililer vardı. Ayrıca CHP’lilerin coşkusu, görülmeye değerdi.
  • ‘Kim daha fazla alkışlandı’ şeklinde bir soru sorarsak, cevap çok net: CHP’nin ve İYİ Parti’nin her adayı, aşağı yukarı aynı coşkuyla alkışlandı. Bu noktada Seyitgazi Belediye Başkan Adayı Uğur Tepe’ye ayrı bir başlık açmak zorundayım. Uğur Tepe, zaman zaman alkışlarla ve ıslıklarla desteklendi; salonda Seyitgazi’den gelen azımsanamayacak bir kalabalık vardı.
  • Salonun en çok alkış alan belediye başkanını ancak desibel ölçümüyle anlayabiliriz ancak, salonun en az alkış alanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. Öyle ki CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, önde gelen isimleri sıralarken herkes coşkudan nasibini aldı ancak ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ ismi öne sürülünce alkış ve ıslıklar bir anda sönümlendi.
  • Özgür Özel’e, özel bir ilgi vardı. Konuşması pür dikkat dinlendi. İnsanlar Özel’le görüşebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok önüne geçti. Bu da, ‘Özgür Özel, gelecekte, CHP’nin Genel Başkanı olabilir’ şeklinde yorumlandı.
  • Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl anons edilirken ciddi bir alkış aldı. Ancak İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca anons edildiği sırada salonda neredeyse ‘çıt’ yoktu, neredeyse diyorum çünkü, derecesi küçük de olsa yer yer ıslıklarla protesto edildi, Ramis Tunca. Bu protestonun nedeni belli: İYİ Parti’nin Odunpazarı’ndan aday çıkartması ve Belediye Başkanı Kazım Kurt’a olan olumsuz tavrı.
  • Yine Özgür Özel, İYİ Parti Lider Meral Akşener’i ve Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nu alkışlattırdı.
  • Yılmaz Büyükerşen, spor salonunu tam tur dolaşarak tribündeki partililerini selamladı. Enerjisi yerindeydi, hareketleri ise oldukça seriydi.
  • Kongreye katılanlar arasında Amigo Orhan, Mustafa Önder ve Adnan Karamanlı da vardı.
  • Engellilerin, programı konforlu bir biçimde izleyebilmeleri için ayrı bir alan tahsis edildi, engelliler rahatlıkla programı takip edebildi.
  • Programın tümü, duyma engeli olan yurttaşlarımız için, işaret diliyle anlatıldı. İşaret dili uzmanı, Odunpazarı Belediyesi çalışanı.
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Porsuk’taki gondollara, ‘kayık’ dedi.
  • Özgür Özel ve Veli Ağbaba, Yılmaz Büyükerşen’i çoğunlukla ‘takım kaptanı’ olarak andı. Yine Özel, CHP Genel Merkezi’nin, Yılmaz Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’a verdiği belediyecilik karnesini açıkladı: 10 üzerinden 10, yıldızlı pekiyi.
  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, sadece bir dakika sahnede kaldı ve şunları söyledi: ‘Konuşmalar çok olacağı için, ben hemen kürsüden ineceğim. Ama gördüklerimden, Eskişehirlinin ne kadar mutlu olduğunu anladım.’
  • Ahmet Ataç, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildiği sırada, Tribünün bir bölümü konfeti patlattı, dikkat çeken koreografilere imza attı.
  • Program sunucusu Soner Yüksel, önde gelen katılımcıların isimlerini anons ederken, araya Eczacılar Odası Başkanı Yücel Yenilmez’i de sıkıştırdı. “Yücel Yenilmez’de burada” diyerek, Özgür Özel’in yakın arkadaşı Yenilmez’i de onore etmiş oldu.
  • Program sonunda, fotoğraf çekimi sırasında, İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca unutuldu. Çok geçmeden durumun farkına varıldı, Ramis Tunca’nın ismi anons edilerek sahneye davet edildi.
  • Veli Ağbaba konuşmasında, Anadolu Üniversitesi’nde (AÜ) okuduğunu, Yılmaz Büyükerşen’den ders aldığını, ikinci memleketinin Eskişehir olduğunu ifade etti. Eskişehir’i kamucu ve sosyal belediyeciliğin başkenti olarak tanımlayan Ağbaba, “Eskişehirspor’un kentinde bulunmaktan, AÜ’nün kentinde bulunmaktan büyük onur duyuyorum” dedi.
  • Özgür Özel ise konuşmasına, “haramdan ve yalandan korkan Eskişehirliler” diyerek başladı. Yine Eskişehir’de CHP’li olmayan tüm belediyeleri tek tek saydı ve o belediyeleri alacaklarını söyledi. Bu durum, Özel’in Eskişehir’e hakim ve örgütçü bir yapısı olduğu kanaatini yarattı. Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti çoğunluğunda olduğuna da vurgu yapan Özel, Yılmaz Büyükerşen’in engellendiğini, Büyükerşen’in buna rağmen hizmet ürettiğini ifade etti ve “Meclis çoğunluğunu almalıyız; güçlü meclis, güçlü başkanlar ve daha güzel Eskişehir” dedi. Özel, Odunpazarı’nda İYİ Parti’yle ittifak kurulamamasına da dikkat çekti ve Kazım Kurt’u, şu sözlerle destekledi: “Tepede ittifak yoksa tabanda ittifak vardır. Ne Odunpazarlının Kazım Kurt’u kaybetmeye ne de AKP’ye katlanmaya tahammülü yoktur. Kazım Kurt’u yedirtmeyiz. Kazım Kurt, Odunpazarlıya emanettir.”
  • Yılmaz Büyükerşen konuşmasına, “Eskişehir’i Mustafa Kemal Atatürk’ün ideali olan şehirlerden biri haline getirdiğimizi kabul ettiğinizi gözlerinizden anlıyorum” diyerek başladı. Eskişehir’de, rant baronlarına izin vermediğinin altını çizen Büyükerşen, her zaman emeğin hakkını teslim eden bir anlayışla belediyeyi yönettiğini ifade etti. Büyükerşen konuşmasının sonunda yine Atatürk vurgusu yaparak şunları söyledi: “Bu şehir, Atatürkçü fikirlerin, özgürlüklerin, demokrasinin şehri olarak kalacaktır. Bu şehir, daima gelecek kuşakların da gurur duyduğu bir şehir olacak.”
  • Parti içi kavganın bir kenara bırakılması gerektiğinin altını çizen Kazım Kurt ise, “yerel seçimler, parti içi mücadelenin yansıtılacağı bir araç olmayacaktır. Dostça, kardeşçe ve arkadaşça birlikte olacağımız bir arenadır, yerel seçimler. CHP’liler hep böyle yapmıştır, yine yapacaktır” ifadelerini kullandı. Sandık güvenliğine de vurgu yapan Kurt, Eskişehir’deki CHP’lilerin sandıkları ve ıslak imzalı tutanakları hiçbir zaman sahipsiz bırakmadığını, yine öyle olacağını; yine Eskişehir’de sahte seçmen ve seçmen taşımayla seçimin kazanılamayacağını ve CHP’nin seçimi kazanmasının engellenemeyeceğini kaydetti.
  • Ahmet Ataç konuşmasında, yaptığı projelerinden bahsetti. Ayrıca Ataç, geçmiş yıllarda Eskişehir’in çamur ve toz içinde olduğunu, alt yapısının olmadığını ve Selami Vardar’la birlikte bu sorunların çözümü yolunda önemli adımlar atıldığını kaydetti.
  • CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar da, ülke ekonomisinin insanları canından bezdirdiğini ifade ederek, şu görüşlere yer verdi: “24 Haziran öncesi baskı ile durdurulan ekonomik sıkıntılar, seçim sonrası ortaya çıkmaya başladı. Şimdi de, 31 Mart öncesi aynı baskıyı uygulamaya çalışıyorlar. Ancak bunu başaramıyorlar. İnsanlarımız canından bezdi.” Yine Adar, Millet ittifakının Eskişehir’deki 15 belediyeyi de alacağını ifade ederek, duyunca ifrit olduğumuz 15-0 kervanına katıldı.

*

Millet ittifakının aday tanıtım toplantısında şahit olduğumuz dikkat çeken noktaları aktardık.
Şimdi, adayları sıralayalım:
-Alpu: Gürbüz Güller (CHP)
-Beylikova: Tolga Savaş (CHP)
-Çifteler: Zehra Konakçı (CHP)
-İnönü: İsmail Karaköse (CHP)
-Mihalgazi: Bülent Durna (CHP)
-Sarıcakaya: Şafak Atay ( CHP)
-Seyitgazi: Uğur Tepe (CHP)
-Mihalıççık: Serdar Ulucan (İYİ PARTİ)
-Sivrihisar: Hüseyin Cantaş (İYİ PARTİ)
-Han: Erdal Şanlı (CHP)
-Mahmudiye: İshak Gündoğan (CHP)
-Tepebaşı: Ahmet Ataç (CHP)
-Odunpazarı: Kazım Kurt (CHP/İttifaksız)
-Büyükşehir: Yılmaz Büyükerşen (CHP)
-Günyüzü: Belli değil

*

Yazımı sonlandırırken ifade etmek istediğim bir şey daha var. Her zaman olduğu gibi bu seçim döneminde de, CHP’nin Eskişehir’deki seçim kampanyası, Yılmaz Büyükerşen üzerinden gidecek. Bu noktada Büyükerşen’in kullanacağı önde gelen sloganlar şunlar olacak:
  • Türkiye’nin Eskişehir’i var
  • Mutlu Eskişehir
  • Gururlu Eskişehir
  • Huzurlu Eskişehir
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehtap 5 Şubat 2019 15:45

Gururlu sehir evet gururlu fakat, tepebaşı tarafı tamamen çöp içinde yollar kazık yamuk berbat kaldırımlar desen kullanılamaz halde, yaşanılacak şehir tamam, fakat bunlara birer çare bulunmadığı sürece gözle gürünür dört dörtlük yapıp sokak aralarını berbat etmek niye, birkere şu inşaat ve mütahit işlerine bir çözüm bulsunlar lütfen okulların etrafı çöp yığını, cezai yaptimlar ya yeterli değil yada oyle bir yaptırım yok. Yasadigin şehirden her nekadar gurur duysamda huzurundan bir okadar nefretim döndü gördüklerimden

39 2 Cevap Yaz
Esnaf 5 Şubat 2019 12:48

Gidin bakin,Istanbula,Ankaraya,Bursaya,Antalyaya.Buralar 25 yildir akepe li belediyeler tarafindan yonetiliyor.Hukumetde bu partiden,ama gel gor ki buralardada trafik,ulasim yinede cozulememis.Yilmaz Buyukersen ,Atac,ve Kazim Kurt,her turlu olanaksizliga ragmen,zorlari basaran bir ekip.Turkiyede yasanabilir ilk sehir olmak,kulturu,sanati, sporu , kisacasi Eskisehirimizi,sadece parasi olana degil,Eskisehir halkinin tamaminin hizmetine sunmak , bu kabiliyette olmak,her babayigidin harci degildir.Sut demisken; cocuklarimiz sut icip gelisebilsinlerki,buyuyunce alli.pullu turna gibi saga sola savrulmasinlar....

3 39 Cevap Yaz
Allı turnam 5 Şubat 2019 10:39

Arif bey her şey tamam anladıkda bütün bunların ardından 20 yılın sonunda geldiğimiz nokta , büyükşehir belediyesinin proje olarak bize sunduğu bidonda pastorize süt . Ah eskişehirim , vah eskişehirim .. Kolları dirseklere kadar altın bilezik ama pacozluk paçadan damlayacak durumlara düştün . Kaldırımların , yolların , kavşakların , labirente dönmüş ulaşım ağın , nuh gününden kalma trafik sinyalizasyon sistemin ............ Ah ah vah vahhhhhhhh.......

77 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi