Maden şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Maden şehitleri gözyaşlarıyla uğurlandı!
A
a

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçiler gözyaşlarıyla uğurlanıyor...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Bartın'daki maden faciasında 41 işçi hayatını kaybederken, vefat eden işçiler gözyaşlarıyla son yolculuklarına uğurlandı.  Patlamada hayatını kaybeden Yasin Çelik (22), Ulus ilçesine bağlı Derecik köyünde toprağa verildi.  Amasra Taşkömürü İşletmesi Müessesesi'nde dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada Yasin Çelik (22) hayatını kaybetti. Çelik için Ulus ilçesine bağlı Derecik köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Çelik’in yakınlarının yanı sıra Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aktaş, Çelik ailesine başsağlığı dileklerinde bulunurken, anne Habibe Çelik’in “Gençliğine doyamadı yavrum, su gibi delikanlıydı yavrum” feryadı yürekleri dağladı. 
 Baba Ömer Çelik çok üzgün olduğunu, oğlunun vefat haberini sabah saatlerine kadar öğrenemediğini söyledi. 
Bartın maden faciasında hayatını kaybedenlere veda 15.10.2022
 
22 yaşındaki Yasin Çelik’in naaşı öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi. 

BAKAN SOYLU'DA KATILDI
Hayatını kaybeden 40 madenciden 33 yaşındaki Selçuk Ayvaz'ın cenazesi toprağa verildi. Maden şehidi Selçuk Ayvaz'ın cenazesi Uğurlar köyündeki evinin önünde helallik alınmasının ardından naaşı, cenaze namazının kılınacağı köy camisine getirildi. Cenaze törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da taziyeleri kabul eden Ayvaz'ın ailesine başsağlığı diledi. 
 Bartın maden faciasında hayatını kaybedenlere veda 15.10.2022


Merhum Ayvaz'ın cenazesi, namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.  Törene Bakan Soylu'nun yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 
Bartın maden faciasında hayatını kaybedenlere veda 15.10.2022
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, patlamada hayatını kaybeden Berkay Pınaroğlu için kılınan cenaze namazında saf tuttu.  Patlamada yaşamını yitiren 23 yaşındaki Pınaroğlu için Bartın'ın Muratbey köyünde cenaze namazı kılındı. Namaza, Pınaroğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Dönmez ve TÜRK İŞ Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Berkay Pınaroğlu için Fatiha okuyan Dönmez, tabutun taşınmasına da omuz verdi.

Bartın maden faciasında hayatını kaybedenlere veda 15.10.2022

Maden ocağındaki patlamada hayatını kaybeden işçilerden Aziz Köse'nin (33) cenazesi, Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Bayıryüzü köyündeki evinin önüne getirildi. Burada helallik alınması ve dua edilmesinin ardından Köse'nin cenazesi, Bayıryüzü Köyü Camisi'ne götürüldü. Maden işçisinin yakınlarının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, madenci arkadaşları ve vatandaşların katıldığı cenaze töreninde amca Necati Köse, yeğeninin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.Köse'nin amcası Necati Köse, 3 sene önce kurayla işe giren yeğeninin bir yıl önce düğün yaptığını, 15 gün önce de baba olduğunu söyledi.
 

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Emrak Kaval'ın cenazesi, yakınları tarafından Bartın Devlet Hastanesi morgundan alınarak Aladağ Mahallesi Merkez Camisi'ne getirildi. Kaval için burada helallik alındı, dua edildi. Cenaze töreninde, Kaval'ın yakınlarının ayakta güçlükle durduğu ve gözyaşı döktüğü görüldü. Maden ocağında 3 yıl önce çalışmaya başladığı öğrenilen Kaval'ın cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından aile mezarlığında toprağa verildi.

 


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 16 Ekim 2022 16:30

Eskişehir Odunpazarı ptt kargo dan gelmesini beklediğim bir kargom adresim açık olmasına rağmen kendini bilmez ptt görevlisi dağıtıcı tarafından bilgim dışında kargomu kargomata bırakmış. Şimdi ara dur. Memurların kurumların bu başı boş halleri artık bitmeli. Sayın cumhurbaşkanımız müdahale etmeli memurlara kurumlara çeki düzen verilmeli. Milletin vergileriyle maaş alıp işini layıkıyla yapmayan atılmalı. Yer verdiğiniz için sizede teşekkür ederim.

0 0 Cevap Yaz
Okur 16 Ekim 2022 14:43

Denetimsizliğin sonuçları bunlar. Ülke her alanda denetimsiz kurumlar uyuyor. Esnaf fiş vermiyor Vergi daireleri denetim yapmıyor sağlık hijyen gıda denetimleri yok sanayilerde sürekli iş kazaları oluyor iş güvenliği kaçak çalışan sgk denetimi yok sanki herşey durmuş durumda.

0 1 Cevap Yaz
Çiftelerli 15 Ekim 2022 18:33

Allah rahmet eylesin ailesine sabır lar versin

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi