LGS 2019 soruları ve cevapları MEB tarafından yayımlandı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç LGS 2019 soruları ve cevapları MEB tarafından yayımlandı
A
a

LGS kapsamında dün yapılan merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı MEB'in resmi internet sitesinden yayımlandı.

Sütiş Eskişehir
LGS soruları ve cevapları ile ilgili MEB'ten beklenen açıklama geldi. 1 Haziran 2019 günü gerçekleştirilen sınavın ardından sorular ve cevaplar MEB tarafından yayımlandı.Sözel bölüm ve sayısal bölüm sorularını resmi internet adresi üzerinden paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı soruları erişime açtı.

Bakanlıkça dün yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu. Sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarı, "https://www.meb.gov.tr" adresinden adayların ve velilerin bilgisine sunuldu. MEB'in "Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına ilişkin Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"nda yer alan takvime göre, merkezi sınav sonuçları 24 Haziran'da "https://www.meb.gov.tr" internet adresinde ilan edilecek.

LGS SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SÖZEL BÖLÜMDE NELER SORULDU?

Sözel bölümde sınava giren öğrencilere 20 Türkçe, 10 T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 İngilizce sorusu sorulmuştu. Bu bölüm için adaylara 75 dakika süre tanınmıştı. Sayısal bölümde ise 20 matematik ve 20 fen bilimleri sorulmuş toplamdaki 40 soru için 80 dakika süre verilmişti.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna ve puanlarına göre tercihlerini yapacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından açıklanan tarihe göre sonuçlar 24 Haziran’da açılanacak.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi