Kütahyalı Vatandaşların Yeni Uğrak Yeri Porsuk Mesire Alanı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahyalı Vatandaşların Yeni Uğrak Yeri Porsuk Mesire Alanı
A
a

Kütahyalı Vatandaşların Yeni Uğrak Yeri Porsuk Mesire Alanı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya’da Frig vadisi içerisinde yer alan ve Porsuk çayı kenarında bulunan 150 dönümlük Porsuk mesire alanı Kütahyalı vatandaşların uğrak yeri olmaya aday gösteriliyor.
Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, dört mevsim piknikçilerin tercih edeceği bir yer olarak tasarlanan Porsuk mesire yerinin Kütahya Beylerbeyi Tarih Araştırmaları Çevre ve Eğitim Derneği tarafından Orman Genel Müdürlüğünden 29 yıllığına kiralandığını açıkladı.
Kütahya-Eskişehir karayolunun 30. kilometresinde yer alan mesire alanında kır lokantası, mescit, büfe, çeşme, çocuk oyun alanı, piknik masaları ve kamelyaların yer aldığını belirten Müdür Keskin, “Vatandaşların şehrin gürültüsünden uzaklaşıp, tabiatla bütünleşmesini sağlayacak olan mesire alanı aynı zamanda Eskişehir- Kütahya- Bilecik illeri içinde büyük bir sayfiye yeri olmaya aday iken, İstanbul-Antalya karayolunun üzerinde bulunması itibari ile de Kütahya ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor” dedi.
Keskin, bölge sakinlerinin ihtiyacına cevap verecek nitelikte bir mesire alanı yapıldığını belirterek, gelen vatandaşlardan tek isteklerinin, tabiatı korumakla görevli olduklarının bilinci ile ve gelecek kuşaklara bu alanı tertemiz bir şekilde bırakabilmek için çöplerini bırakmamaları olduğunu söyledi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
26 Kasım 2019 23:36

Biz im oralarda resmi tapulu yerlerimiz var ama gel gor 1 çivi dahi çakamassın

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi