Ahmet Ataç 15 02 2024

Kütahyalı Üreticilerden Anlamlı Bağış

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahyalı Üreticilerden Anlamlı Bağış
A
a

Kütahya Damızlık Koyun Ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin Üyeleri, Deprem Bölgesindeki Vatandaşlara Destek İçin 600 Küçük, 12 Büyükbaş Hayvan Bağışında Bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kütahya Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, deprem bölgesindeki vatandaşlara destek için 600 küçükbaş, 12 büyükbaş hayvan bağışında bulundu.
Birlik Başkanı Bahattin Atakan, düzenlenen yardım kampanyasına Kütahyalı üreticilerin 600 küçükbaş ve 12 büyükbaş hayvan bağışı yaptığını ifade etti. Atakan, "Bağışlanan hayvanlar Kütahya Belediyesi mezbahanesinde kesilerek etlerinin Et-Süt Kurumuna teslim edilecek ve burada kavurma et yapılacak. Daha sonra da ihtiyaca göre depremzedelere ulaştırılacak" dedi.
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Kütahyalı üreticilerin kampanyaya gösterdikleri il sebebiyle teşekkür etti. Yapılan duanın ardından bağışlanan hayvanlar kesildi.
Hayvan bağış kampanyasının maddi değerinin 1 milyon 500 bin TL civarında olduğunu belirtildi.
Kampanyanın tamamlanan ilk etabı sebebiyle Kütahya Belediyesi mezbahanesinde düzenlenen programa, Kütahya Vali Vekili Mustafa Günay, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı ve Ertuğrul Cevahir ile hayvan üreticileri katıldı.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi