Kütahya İl Tarım Müdürü Özçalık: "Üreticimiz Mağdur Olmayacak"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya İl Tarım Müdürü Özçalık: "Üreticimiz Mağdur Olmayacak"
A
a

Kütahya İl Tarım Ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, İl Merkezi Ve İlçelerde Görünen Don Olayı Yüzünden Zarar Gören Üreticiler İçin Önemli Açıklamalarda Bulundu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, il merkezi ve ilçelerde görünen don olayı yüzünden zarar gören üreticiler için önemli açıklamalarda bulundu.
Yaşanan don olayı yüzünden oldukça büyük zararın oluştuğu Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar ilçelerinde, Kütahya Tarım Orman ve İl Müdürlüğü ekipleri tarafından çalışmaların devam ettiği bildirildi. Özçalık, yaptığı açıklamada, ’’Dün gece hava sıcaklıkların sıfırın altına düşmesi sonucu Altıntaş, Aslanapa ve Çavdarhisar ilçelerimiz başta olmak üzere yine İl merkezinde bazı köylerimizde pancar, mısır, fasülye, çekirdek, sebze fidelerinde maalesef zirai don hasarı oluştu. Tüm Kütahyamızda İl ve İlçe müdürlüğü ekiplerimiz sahada tarama yapmaya devam ediyorlar. Köylerde bizzat yaptığımız gözlemlere göre çiftlerimizin iki gün beklemesine ve asıl zararın boyutunun incelemelerden sonra ortaya çıkmasını uygun gördük. İncelemelere göre yazlık ekilişlerin sökülüp tekrar ekilip ekilmeyeceği, ya da ilave bakım ile zarar gören alanların kurtulup kurtulmayacağı belli olacak. Tüm çiftçi dostlarımıza geçmiş olsun’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi