Kütahya’Da Yıkılan Metruk Bina Sayısı 500’Ü Geçti

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’Da Yıkılan Metruk Bina Sayısı 500’Ü Geçti
A
a

Kütahya'da Tespit Edilen Bin 422 Metruk Binanın 533’Ünün Yıkıldığını, 174’Ünün Onarıldığı Ve 735’İnin İse 1 Mart 2022’Ye Kadar Yıkılmasının Öngörüldüğü Bildirildi.

Sütiş Eskişehir
Kütahya’da tespit edilen bin 422 metruk binanın 533’ünün yıkıldığını, 174’ünün onarıldığı ve 735’inin ise 1 Mart 2022’ye kadar yıkılmasının öngörüldüğü bildirildi.
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında güvenlik açısından risk teşkil eden metruk yapıların yıkılması ya da kontrol altına alınması amacıyla il genelinde sürdürülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, metruk binaların yıkılması hakkında yaşanan tartışma için, "2019’da çıkan bir kanun var. İmar Kanunun 39’uncu maddesi açık bir yetki vermiş. Eğer böyle bir metruk bina görürseniz, asayişe, kamu düzenine yönelik bir anlayış eksiliği görüyorsanız yıkabilme kabiliyetine sahipsiniz" ifadelerini kullanmıştı.
Kütahya Valiliği, bu yasa çerçevesinde ildeki metruk binalarla ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatmıştı. Yasa çerçevesinde Kütahya’da bin 422 metruk bina bulunduğu tespit edildi. Binalardan 533’ü yakılırken, 174’ü de onarıldı.
Kentte metruk binanın yoğun olduğu Börekçiler Mahallesi Muhtarı İsmail Arı, "Bilindiği gibi, metruk bina problemi yıllardır bir türlü çözülemiyordu. Devletimizin metruk binalarla ilgili çıkartmış olduğu kanun bizleri memnun etmiştir. Metruk binalar uyuşturucu ve uygunsuz hareketlerin mekânı olmuştu. Devletimizin metruk binalarla ile ilgili çalışmalarını destekliyorum" diye konuştu.
Kütahya’da 735 metruk binanın da 1 Mart 2022’ye kadar yıkılması planlanıyor.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi