Kütahya’Da Maden Sahası Rehabilitasyon Çalışmaları Denetlendi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’Da Maden Sahası Rehabilitasyon Çalışmaları Denetlendi
A
a

Kütahya’Da Maden Sahası Rehabilitasyon Çalışmaları Denetlendi

Sütiş Eskişehir
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan maden sahası rehabilitasyon çalışmaları ile madencilik faaliyetleri sonrası kapanan maden alanları doğaya geri kazandırılıyor ve toprak tekrar orman örtüsüne kavuşturularak, verimli hale getiriliyor.
Maden sahalarının rehabilitasyonunun, doğanın yaşanır hale yeniden gelmesi ve verimli, işlevsel hale yeniden getirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, maden sahalarında yapılan rehabilitasyon çalışmalarının denetim ve kontrol mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işletilmesi ile mümkün olduğunu ifade ettiler.
Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Gediz Orman İşletme Şefliği tarafından maden firması tarafından yapılan rehabilitasyon çalışmaları denetlendi. Gediz Orman İşletme Şefi Osman Mozka tarafından yapılan denetleme, Orman Mühendisi İsa Kolay, firma yetkilileri ve Gediz Toplu Koruma Ekibinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Denetlemede, maden firması tarafından verilen rehabilitasyon projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar kontrol edildi ve proje kapsamında yapılması gerekenler üzerinde duruldu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi