Kütahya’Da 546 Köy İlaçlanıyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’Da 546 Köy İlaçlanıyor
A
a

Kütahya Valisi Ali Çelik’İn Talimatıyla, Kütahya’Da 546 Köyde Sinek Ve Haşerelere Karşı Mücadele Başlatıldı. Kütahya İl Özel İdaresince Gerçekleştirilen İlaçlama Çalışmaları Ekim Ayına Dek Devam Edecek.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya Valisi Ali Çelik’in talimatıyla, Kütahya’da 546 köyde sinek ve haşerelere karşı mücadele başlatıldı. Kütahya İl Özel İdaresince gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları Ekim ayına dek devam edecek.
Kütahya İl Özel İdaresi, halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelere karşı merkez köyler ve ilçelerinin tamamında ilaçlama çalışmaları başlattı.
Köylerin yaşanabilir hale gelmesi ve köy halkının yaşam kalitesinin artırılması için altyapı, yol, eğitim gibi alanlardaki yatırımlarının yanı sıra sağlıklı ve temiz bir çevre için de mücadele veren İl Özel İdaresi, köylerde belirli periyotlarda ilaçlama çalışmaları yapıyor.
Sinekle mücadele çalışması ile insan ve çevre sağlığının korunması, sineklerin ortaya çıkarması muhtemel salgın hastalıkların önlenmesi hedefleniyor. Köyler, özel ekipman ve araçlarla taranıp ilaçlanıyor.
6 ekip, 12 personelle gerçekleştirilen ilaçlama çalışmaları Ekim ayına dek devam edecek.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi