Kütahya’Da "Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum" Konulu Konferans

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya’Da "Huzurlu Aile, Huzurlu Toplum" Konulu Konferans
A
a

Kütahya Belediyesi Ve Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi Tarafından Düzenlenen Ve Uzman Aile Danışması Yazar Saliha Erdim’İn Konuşmacı Olarak Katıldığı "Huzurlu Aile Huzurlu Toplum" Konulu Bayanlara Özel Konferans Büyük İlgi Gördü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kütahya Belediyesi ve Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi tarafından düzenlenen ve Uzman Aile Danışması Yazar Saliha Erdim’in konuşmacı olarak katıldığı "Huzurlu aile huzurlu toplum" konulu bayanlara özel konferans büyük ilgi gördü. Erdim, aile kavramının korunması ve güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Hazer Dinari Kültür Merkezi’nde sevenlerinin yoğun ilgisi altında sahneye çıkan Erdim, aile içi iletişim, aile değerlerinin korunması ve güçlendirilmesi, toplum için ailenin önemi üzerine önemli tavsiyelerde bulundu.
Aile kavramının korunması için herkesin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Erdim, “ Aile içinde saygı, sevgi, ve hoşgörü çok önemlidir, herkes birbirinde saygı duymalı ve birbirini motive edecek davranışlarda bulunmalıdır. Anne ve baba çocuklarına örnek davranışlarda bulunmalıdır, aile içinde kullanılan dil ve üslup büyük önem taşıyor, dilimiz güzel olursa halimizde güzel olacaktır. Karşımızdakine değer verecek bir davranış şeklini hayatımızın her anında ortaya koymamız, aile içindeki dayanışma ve birliktelik anlayışına büyük güç katacaktır. Eşlerin birbirine karşı tutumları, yaklaşımları, söylemleri ve davranış şekilleri iyi niyet temelinde yükselmelidir. İyi niyetleri görme avcısı olmalıyız, faziletleri fark etme ve fark ettirme avcısı olmalıyız. Aile, ahlakın oluştuğu ve geliştiği kurumdur. Aile dinin öğrenildiği ve ilk yaşandığı kurumdur. Aile insani değerlerin sözlü ve fiili olarak örneklendiği, yeni değerlerin üretildiği, insanların birbirlerini yücelttiği, Allah ile aralarındaki engelleri kaldırdığı kurumdur. Ailesinin izini taşımayan yoktur. İnsan önce kendisini sevmeli ve değer vermelidir, kendisini yaradan Rabbine şükretmelidir, bunu yaparsak herkese severiz” diye konuştu.
Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Serpil Adıgüzel, konferans sonrası Erdim’e hediye takdim etti.
Erdim, büyük ilgi gören konferansının ardından sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi