Kütahya - Eskişehir - Afyon hızlı tren projesi ne durumda?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kütahya - Eskişehir - Afyon hızlı tren projesi ne durumda?
A
a

Kütahya Eskişehir Afyonkarahisar arasında işleyecek olan Yüksek Hızlı Tren hattı projesinin hangi aşamada olduğuna Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yanıt verdi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesinin hangi aşamada olduğunu ve projenin ne zaman hayata geçeceğine dair sorduğu soruya yanıt verdi. Turhan, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesinin fizibilite etüdünün tamamlandığını, diğer çalışmaların ise halen devam ettiğini belirtti. 

Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesi

Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, 8 Ekim 2018 tarihinde TCDD Genel Müdürlüğü’nün hayata geçireceği projeler arasında yer alan Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesinin hangi aşamada olduğuna ilişkin verdiği soru önergesine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’dan yanıt verildi. 
Bakanlık, "Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesinin fizibilite etüdü tamamlanmış, ÇED çalışmaları ile etüt-proje çalışmaları devam etmekte olup, kamulaştırma çalışmalarının da tamamlandıktan sonra yapım işine ait ihale süreçlerine başlanılacaktır” ifadelerine yer verdi. 
Miletvekili Kasap, "İlgili Bakanlıklar süreci hızlandırmalı ve Kütahya’nın kalkınmasına öncelik vermelidir. Bakanlıktan gelen cevapta, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar Yüksek Hızlı Tren projesinin ne zaman hayata geçeceğine dair bir bilgi yoktur. Sürecin hızlanması ve Batı Akdeniz’i yakından ilgilendiren Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Eskişehir, Isparta ve Kütahya’yı da içine alan bu projenin bir an önce hayata geçmesi için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

İstanbul Eskişehir Hızlı Tren saatleri, seferleri, tarifeleri

Ankara Eskişehir Hızlı Tren saatleri, seferleri, tarifleri

 
            Gençleri ölüme götüren trend!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ümit Dalgakıran 12 Kasım 2018 16:27

ne kadar yobaz varsa Eskişehir'e akın eder artık

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi