Kurban Bayramı tatili ne zaman? Tatil kaç gün sürecek? Diyanet Kurban Bayramı takvimi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kurban Bayramı tatili ne zaman? Tatil kaç gün sürecek? Diyanet Kurban Bayramı takvimi
A
a

Kurban Bayramı tatili ne zaman ve kaç gün sorusu birçok vatandaş tarafından aranıyor. pek çok vatandaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hicri takvime göre belirlediği Kurban Bayramı ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Peki, Kurban Bayramı tatili ne zaman başlayacak ve kaç gün sürecek? Detaylar haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Kurban Bayramı'nın hangi günlerde olduğu merak ediliyor. Kurban Bayramı tarihi 2020 Diyanet İşleri takviminde yer alıyor. Miladi takvime göre, Kurban Bayramı arife günü bu yıl temmuz ayının son günlerine denk geliyor. İşte Diyanet Kurban Bayramı ve Arife 2020 tarihi

Kurban Bayramı tarihi, tatil planlarına yöne verecek ve kurbanlık alacak olan vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Kurban gerçekleştirileceği Kurban Bayramı bu yıl temmuz ayı sonuna denk geliyor. Bu yılın Kurban Bayramı ve arife gününü merak edenler, Diyanet dini günler takvimi üzerinden 2020 Kurban Bayramı tarihlerini öğrenebilecekler.

2020 KURBAN BAYRAMI TARİHİ

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hicri takvimi ele alarak belirlediği Kurban Bayramı tarihi, bu yıl da 4 buçuk gün olarak idrak edilecek. Ancak hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle uzatılma ya da gelecek hafta sonu ile birleştirme imkanı düşük olacak.

Kurban Bayramı tatili ne zaman? Kaç gün?

  • 30 Temmuz Perşembe (Arife Günü-Yarım Gün-)
  • 31 Temmuz Cuma (Kurban Bayramı 1.Gün)
  • 1 Ağustos Cumartesi (Kurban Bayramı 2.Gün)
  • 2 Ağustos Pazar (Kurban Bayramı 3.Gün)
  • 3 Ağustos Pazartesi (Kurban Bayramı 4.Gün)
kurban bayrami tatili ne zaman kac gun 2020.jpg

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Müslümanlar için kurban olarak seçilebilecek hayvan sayısı kısıtlandırılmış büyükbaş küçükbaş olarak (deve,sığır,koyun) sınıflandırılmıştır. Her ne kadar kurban edilebilecek hayvan ırkları belli olsa da bu hayvanların kurban edilebilmeleri için fiziki şartlarının da uygun olması gerekmektedir. Buna göre kurban olarak seçilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda aranacak özellikler şunlardır;
  • Kurbanlık hayvan seçmenin en pratik yolu elle kontroldür, hayvanın kavram noktalarına dokunduğumuzda hayvanın besili olup olmadığı rahatlıkla ortaya çıkacaktır. Eğer kavram bölgeleri etli ve dolgunsa hayvan besili ve kurban için idealdir. Hayvanın vücudu geniş, ve dolgun olmalıdır.
  • Amiyane tabirle hayvan etli butlu olmalıdır. Besili hayvan canlı, hareketlidir. Ayrıca derisi parlaktır. Besili hayvanın vücut çıkıntıları ve bel çukuru belirsizdir.
  • Besili kurbanın kaburgaları elle dokunulduğunda hissedilmez. İyi bir kurbanlık hayvanın boynu kalın olmalıdır.
  • Karın bölgesi ise sarkık olmamalıdır. Hayvanın kavram noktalarının bol etli olması hayvanın yağlandığının göstergesidir, bu hususa da dikkat edilmelidir.
  • Hayvanın döşü kalın ve dolgun olmalıdır. Kurbanın sırt kısmı ve bel kısmı sağrı-düzgün olmalıdır. Kurbanlık hayvanın gözleri ve burnu da kontrol edilmelidir zira gözünde ve burnunda akıntı bulunan hayvan sağlıklı değildir.
  • Hayvanın sakat, topal olmamasına mutlaka dikkat edilmelidir. Kurbanlık hayvanın ayaklarının, tırnaklarının, kuyruğunun sağlıklı olması da dikkat edilmesi gereken önemli hususlardandır.
  • Hayvanın hamile olmadığına emin olunmalıdır. Nereden geldiği belli olan hayvanlar kurbanlık olarak seçilmemelidir.
  • En çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kurbanlık olarak alınan hayvanın küpesinin olup olmadığıdır. Küpesi olmayan hayvanın kesinlikle alınmamalıdır.
  • Kurbanın sağlık raporlarının, dezenfektasyon belgelerinin, kulak küpe numarasının ve kimliğinin kontrol edilmesi bir başka önemli husustur
  • kurbanın aşılarının tam olup olmadığı mutlaka öğrenilmelidir. Aşısı tam olmayan kurban sağlıksız kurbandır dolayısıyla aşısı eksik kurban kesinlikle alınmamalıdır.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi