Kur’An Kursundaki Korona Karantinası Sona Erdi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kur’An Kursundaki Korona Karantinası Sona Erdi
A
a

Afyonkarahisar’In Bolvadin İlçesindeki 5 Öğrencide Korona Virüs (Kovit-19) Tespit Edilmesi Üzerine Karantinaya Alınan Kur’An Kursundaki 50 Öğrenci Karantina Sürecinin Tamamlanmasının Ardından Sağlıklarına Kavuşarak Ailelerine Teslim Edildi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesindeki bir Kur’an kursunda hafızlık eğitimi gören bir öğrencinin Korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından o öğrenci ile temaslı olabileceği düşünülen 5 öğrenci 14 günlük karantina sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim edildi.
Olay, Bolvadin ilçesinde yaklaşık 50 öğrencinin hafızlık eğitimi gördüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yatılı bir kız Kur’an kursunda yaşandı. Geçtiğimiz ay bazı öğrencilerin korona virüs belirtileri göstermesi üzerine yapılan testlerde 1 öğrencinin sonucu pozitif çıktı. Ardından öğrencinin yurtta eğitim gören 5 arkadaşı ile temas ettiğini belirlenmesi üzerine 6 öğrenci bulaş şüphesiyle karantinaya alındı. Karantina sürecinin sona ermesi ile öğrencilere tekrar yapılan testlerde sonuç negatif çıktı. Bunun üzerine öğrenciler sağlık bir şekilde ailelerine teslim edildi.
Öte yandan, testi pozitif çıkan öğrenciye virüsün nasıl bulaştığı konusundan ise sağlık ekiplerinin başlattığı filyasyon çalışmasının devam ettiği bildirildi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi