Kumru Yuvası İnşaatı Durdurdu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kumru Yuvası İnşaatı Durdurdu
A
a

Sandıklı’Da İnşaata Yuva Yapan Kumru İnşaatı Durdurdu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bir inşaatın içerisinde bulunan kalıplara yuva yapan kumru, o bölümdeki çalışmalarını durdurdu.
İnşaat işçileri kalıp sökme çalışmaları sırasında binanın son katındabulunan duvardaki kalıpların arasında içinde 3 yumurta bulunan kumru yuvasını fark ederek inşaat yetkililerine haber verdi. İnşaata gelen firma yetkilisi çalışanlara kumrunun yuva yaptığı odada çalışmaları durdurmalarını istedi.
Kumrunun yavrularını çıkarıp uçurduktan sonra çalışma yapılacak odadaki durumu kalıp sökerken fark eden inşaat işçisi Hüsrev Güneş oldu. Kumrunun bulunduğu alandaki odada çalışmaları tamemen durduklarını, kumrunun yavrularını büyütünceye kadar odada çalışma yapmayacaklarının altını çizen Güneş, “İnşaatımızı yaparken kalıp sökmeye geldik. Baktığımızda kumrunun yuva yaptığını fark ettik. Yumurtasının düşeceğini fark ettik ve yerini yapalım dedik. Yavrusu çıkasıya kadar durmasını istedik. Kalıpları söktük ve yuvayı alıp böyle bir yer yaparak buraya yerleştirdik. Bekliyoruz yavrusunu büyütmeyi. Kaba inşaat bitti, rahatsız etmemek için bu odaya sıvacı da girmiyor artık. Kuşun yavrularını büyütüp uçmasını bekliyoruz artık. Kalıbın en son kalan parçası ile bu yuvayı yaptık. Kumru yavrularını büyütüp uçtuktan sonra bu odanın işlemlerini de tamamlayacağız” dedi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi