Kümaş Çalışanlarından 5 Bin Fidan

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kümaş Çalışanlarından 5 Bin Fidan
A
a

Türkiye’Nin Ve Orta Doğu’Nun En Büyük Manyezit Üretim Şirketi Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş’Nin Beşçam Maden Ocakları Sahasındaki 500 Çalışanı, Tüm Türkiye’De Eş Zamanlı Olarak Geleceğe Nefes Adıyla Düzenlenen Fidan Dikme Etkinliğine, 5 Bin Fidan Dikerek Destek Oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük manyezit üretim şirketi Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’nin Beşçam maden ocakları sahasındaki 500 çalışanı, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak ’Geleceğe nefes’ adıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine, 5 bin fidan dikerek destek oldu.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın öncülüğünde düzenlenen ve 1 milyon kişinin, 2023 farklı lokasyonda, 11 milyon fidanı toprakla buluşturma hedefiyle gerçekleştirilen ’Geleceğe nefes’ kampanyasına, Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’nin Beşçam maden ocakları sahasındaki 500 çalışanı 5 bin fidan dikimiyle katıldı.
Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, Kütahya Vali Yardımcısı Ali Bezirgan, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürü Cevat Genç, Kütahya Orman Bölge Müdürü Yardımcısı Yaşar Yaman Sağlam, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdür yardımcıları, Kütahya İl Özel İdare Ruhsat Denetim Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Törenin sonunda Levent Sipahi, Bakan Yardımcısı Kalaycı’ya fused manyezitten Türk bayrağı takdim etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında bugün bir araya geldik. Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte bugün, 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Madenciliğin gelişimi ülkemiz için çok önemli. Kümaş da Türkiye’nin en büyük manyezit kaynaklarını işletiyor. Bu anlamda değerli Kümaş çalışanlarını başarılarından ötürü ve bu faaliyete katıldığı için gönülden kutluyorum” diye konuştu.

“FAALİYET SAHAMIZIN AĞAÇLANDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Dikim töreninde bir konuşma yapan Kümaş Genel Müdürü Levent Sipahi, maden sahalarında bugüne kadar Orman Bölge Müdürlükleri’nin koordinasyonunda pek çok fidan dikim çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sipahi, “Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük en büyük manyezit üreticisi olan Kümaş’ta bugüne faaliyet sahamızın ağaçlandırılması konusunda pek çok çalışma gerçekleştirdik. Ülkemize manyezit gibi bir zenginliği kazandırırken, bir yandan da sahip olduğumuz doğanın en büyük hazine olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Madencilik faaliyetlerimizde toprağın yapısının korumasına öncelik veriyor; çevre üzerindeki etkilerin azaltılmasına gayret ediyoruz. Sürdürülebilirliği entegre şekilde ele alıyor ve sosyoekonomik alanda da değer yaratmaya odaklanıyoruz. Yıldız Holding’in bütünleşik sürdürülebilirlik yaklaşımı, tüm şirketlerimizde olduğu gibi, Kümaş’taki iş süreçlerimize yön veriyor. Ben bir kez daha bu etkinliğe öncülük eden başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere bizleri yalnız bırakmayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı’ya ve tüm Kümaş çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi