Kulüpler Birliği Vakfı'ndan TFF'ye: Ligden düşme olmasın

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kulüpler Birliği Vakfı'ndan TFF'ye: Ligden düşme olmasın
A
a

Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde TFF'ye tavsiye konusunda görüş birliğine vardı

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, ligden düşmenin kaldırılması konusu ile ilgili olarak, “Toplantıda Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna tavsiye konusunda bir görüş birliği oluştu” dedi.
Kulüpler Birliği Vakfı, yabancı oyuncu kuralı, ligden düşmeme ve harcama limitleri gündem maddelerini görüşmek için bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantının ardından Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, görüşmenin detayları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Sepil, toplantıya Süper Lig'e yeni çıkan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Hatayspor kulübünün temsilcilerinin de katıldığını belirterek, "Daha önce 7 kulübün ligden düşmenin olmaması yönünde bir bir müracaatı vardı. Toplantıda Süper Lig'den düşmenin bu sezon olmaması yönünde Türkiye Futbol Federasyonuna tavsiye konusunda bir görüş birliği oluştu” şeklinde konuştu.

“Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü ligden düşmenin kaldırılması talebiyle geldi”
Daha önce 7 kulübün ligden düşmenin olmaması yönündeki talebin federasyon tarafından liglerin devam ettiği gerekçesiyle kabul görmediğini hatırlatan Sepil, "Toplantıya Malatyaspor, Kayserispor, Ankaragücü bu sene ligden düşmenin kaldırılması talebiyle geldiler. Bu konu detaylı olarak kulüpler tarafından paylaşıldı. Kulüplerin tamamı bu zor süreçte bu talebin kabul edilebileceğini paylaştı. Kulüpler Birliği'nin yaptırım gücü yok, tavsiye konusunda görüş oluştu” açıklamasını yaptı.
Kulüplerin kayıp yaşamadan bir lig organizasyonunun oluşturulabileceğini belirten Sepil, "Kulüplerin kaybı olmadan ileriki yıllarda 20 takımın oynayabileceği bir formatın kurulup, çok büyük zarar gören kulüplerin daha da ekonomik sıkıntı görmeyebileceğini düşünüyoruz. Kulüpler birliği olarak tavsiye kararımızı federasyona ileteceğiz” diye konuştu.

Başkan Sepil, yayıncı kuruluş ile yapılan görüşmeler ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
"Yayıncı kuruluşumuz pandemi sürecinde yaşanan zorluklarla ilgili indirim talebiyle gelmişti. Bu süreç devam ederken federasyonla yaptığımız toplantıda bu indirim talebinin görüşülebileceğini ama sadece bu senenin değil önümüzdeki dönemin mevcut kontrat sezonun da tartışılması gerektiğini söyledik. Federasyon başkanı Nihat Özdemir birkaç gün önce beni arayarak federasyonun bu konuda yayıncı kuruluş ile bir rakamda anlaştığını söyledi. Her ne kadar beklentinin altındaysa da yine de kulüplerin içinde olmadığı pazarlığın Kulüpler Birliği tarafından doğru bulunmadığı kararı alındı. Bundan sonra yapılacak görüşmelerde vakıf tarafından oluşturulan icra kurulunun yer alması görüşü ortaya çıktı."
Kulüplerin önemli gelir kaynağının düşürüldüğü teklifin kabul edilmesinin mümkün olmadığının altını çizen Başkan Sepil, "Her zaman yayıncı kuruluşla görüşmelere hazırız ama ortada mevcut kontrat olduğunu ve uygulanması gerektiğini de federasyona hatırlatırız” ifadelerini kullandı.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pompeo 29 Temmuz 2020 10:56

hallalla ... ne güzel memleket ... 60 gol ye .. ligden düsme ... EsEs'in böyle bi muameleye ihtiyaci yok ... hak eden cikar .... hak eden düser ...

2 2 Cevap Yaz
şimşekler 29 Temmuz 2020 01:28

ligten düşmemek Eskişehirspor'a büyük eziyet olur gol yeme ve yenilgi rekorları kırarak yine burnumuzu çeke çeke bu ligten çeker gideriz..hiç gerek yok düşelim bence daha iyi..

2 2 Cevap Yaz
ahmet cengiz

bursa bizden daha kötü durumda olur diye düşünüyorum.puan sildirmez ev oyuncuları elimizde tutarsak liğde kalırız.borcumuz 10 milyon daha azalır diye düşünüyorum.

2 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi