Kredi kartları için kritik uyarı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kredi kartları için kritik uyarı
A
a

Alım gücünün her geçen gün aşağıya düşmesi insanları kredi kartına yönlendiriyor. Hal böyle olunca kredi kartı borcundan takibe alınanların sayısı ise artarak devam ediyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal ise gelir adaletsizliğine dikkat çekerek bu konuda önlem alınması gerektiğine dikkat çekti

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Son yapılan araştırmaya göre; Bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 2022 yılı Ocak-Mayıs döneminde arttı. Ocak-Mayıs döneminde, bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı 403 bin, bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısı ise 513 bin oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal Ülkede gelir adaletsizliği yaşandığına dikkat çekti ve vatandaşın bu adaletsiz dağılımdan dolayı bir girdap içerisinde olduğunu söyledi.  Hükümetin bu konuda ciddi bir önem alması gerektiğini belirten Bakal, Artan ve arttırılan fiyatlar dar ve sabit gelirleri ciddi bir şekilde girdaba soktu. Dar ve sabit gelirlerin artan ve arttırılan fiyatlara karşı kendilerini koruma güçleri yok. Burada hükümetin alması gereken önemli tedbirler var. Gelir dağılımındaki, adaletsizlik giderek artıyor. Hükümet bu konuda önlemler almalı. Son yapılan memur emekli zamları asgari ücretin arttırılması maalesef bekleneni vermedi. TÜİK’in yaptığı açıklamalarla vatandaşın piyasada aldığı mal fiyatları arasında ciddi oranda bir farklılık gözlenmektedir. Adeta tüketiciler TÜİK’in kendileri ile eğlendiğini düşünmektedir. Madem ülkemizde madem bir büyüme var. Bu büyümeden neden dar ve sabit gelirliler istifade etmiyor” dedi.
Öte yandan vatandaşlar da kredi kartını kullanılma nedenlerini maddi güçlerinin zayıf olmasına bağlayarak, bu dönemde para yetiştirmek için kredi kartı kullanmaya mecbur kaldıklarını söyledi.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi