Koskoca mahalle tarım arazisi çıktı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Koskoca mahalle tarım arazisi çıktı
A
a

Eskişehir’in Yeşiltepe mahallesine bağlı Çoraklık bölgesi sakinleri, resmi kayıtlarda birinci tarım arazisi olma gerekçesiyle yaklaşık 45 kilometre uzaklıktaki İnönü ovası tarım alanlarına bağlı gözükmelerinin şaşkınlığını yaşıyor

Sütiş Eskişehir
1965 Yılından beridir bölgede yaşayan ve halen 150 hane olan Çoraklık halkı, belediye tarafından konulan otobüs hattının yanı sıra elektrik ve içme suyu hizmeti de alıyor. Muhtar Meryem Kuş Açıkgöz, birinci derecede tarım arazisinde oturduklarını kendilerine gelen yazı ile öğrendiklerini anlatırken, mahalle sakinleri asıl şaşkınlığı ise İl Toprak Koruma Kurulu tarafından oturdukları alanın şehir merkezine 45 dakikalık mesafede bulunan İnönü Ovası tarım alanlarına bağlandığını öğrenince yaşadı. Mahalleli duruma tepkili. Tarım arazisi gözüktüğü için yaşadıkları alana doğalgazın da gelmediğini iddia eden mahalle sakinleri, şehir merkezinde çile çektiklerini söyledi. 

"Mahallenin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz"

Eşi benzerine az rastlanan olayla ilgili Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Meryem Kuş Açıkgöz ise bölgenin tarım arazisi olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Açıkgöz, “Yaklaşık 2 yıldır vatandaşın buradaki sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Son gelen yazıda bizim İnönü ovasına bağlanmış olduğumuz görünüyor. Burada elektrik parası ödeniyor, su alınıyor, belediye kendi çapında hizmet veriyor, evin vergileri ödeniyor, ama siz bize diyorsunuz ki birinci derecede tarım arazisi. Benim vatandaşım 'Madem tarım arazisiyiz, lütfen numarataja gerek yok. Biz devletin atadığı bu arkadaşları mahallemizde çalıştırmak istemiyoruz' diyor. Ben de bu anlamda vatandaşımın yanındayım. Bana bir hafta evvel gelen son yazıya göre İnönü toprak koruma alanı içinde görünüyoruz. Burası araçla 45 dakika, şehir merkezine 5 dakika” dedi.

"Gelip araştırsınlar Çoraklık mevki nasıl tarım arazisi oluyor"

Çoraklık bölgesi sakinlerinden bir vatandaş da, “Muhtarımın söylediklerine aynen katılıyorum. Tarım arazisi derken bundan 15-20 sene evvel ismiyle müsemma şuanda söylüyorum bunu herkes de biliyor. Vişnelik mahallesi ne demek? Vişnelik bahçelik demek. Bugün gidin tarım arazisiyle alakalı bir durumu kaldı mı buranın? Yok. Kırmızı toprak 15-20 sene evvel sebze ambarıydı Eskişehir’in. Var mı tarımla ilgisi? Yok. Burası Çoraklık. Çoraklık adı üstünde. İsmiyle müsemma. Çoraklık ne demek? Gelsinler araştırsınlar. Çoraklık ne demek? Tarıma elverişsiz yer demek. Nasıl oluyor da burası birinci dereceden tarım arazisi. Bu evleri görmüyorlar mı bunlar?” diye konuştu.

Çoraklık bölgesine ilk yerleşenlerden olduğunu aktaran bir diğer bölge sakini de, “Madem burası tarım alanı da bu elektriği niye veriyorlar? Bu suyu niye verdi? Bu yer altı kanalizasyonunu niye verdi? Bu otobüsü niye verdi bize? Madem burası tarım alanı da niye yaptırdın evi? Yaptığı zaman gel vur kepçeyi yık. Bak şurada 3 katlı 4 katlı evler oldu. Bunları görmüyor mu belediye?” şeklinde konuştu.

Bu arada Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili incelemenin sürdüğünü, yakın zamanda toplanacak kurulda bir karar alınacağını belirttiler.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi