Koronavirüsü yendi! Herkes için umut oldu...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Koronavirüsü yendi! Herkes için umut oldu...
A
a

1918 yılında İspanyol Gribinden kurtulan 104 yaşındaki İtalyan kadın, koronavirüsten kurtulan dünyanın en yaşlı insanı oldu.

Sütiş Eskişehir
İtalya'nın kuzeyindeki Biella kentinde huzurunevinde kalan Ada Zanusso isimli 104 yaşındaki kadın 17 Mart'ta hastalanmıştı. Aralıksız kusma, yüksek ateş ve nefes darlığı yaşayan kadının Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Bakımevinde ondan önce başka vakalar da görülmüş, bazıları da ölümle sonuçlanmıştı

Ada'nın doktoru Carlo Furno, Ada'nın artık uyanık olduğunu, ayağa kalkabildiğini ve sandalyesine kadar yürüyebildiğini ifade etti. Doktoru yaptığı açıklamada ayrıca, "Ada'nın iyileşmesi bizim için büyük bir sevinç ve bu zor günlerde acı çeken herkes için bu bir umut işaretidir" ifadelerini kullandı.

Hastalığı yenen Zanusso, dünya üzerinde koronavirüsü yenen en yaşlı insan oldu. Zanusso, 1918-1920 yılları arasında ortaya çıkan İspanyol Gribi salgınına da yakalanmış ve onu da yenmişti.

İtalyan yetkililer dün yaptıkları açıklamada günlük koronavirüs ölüm sayılarının düşmesiyle birlikte yakında kısıtlamaların hafifletileceğini söyledi. Dün, 19 Mart'tan bu yana İtalya koronavirüs kaynaklı en düşük ölüm oranlarını kaydetti.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi