Koronavirüs, Eskişehir'de alışkanlıkları değiştiriyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Koronavirüs, Eskişehir'de alışkanlıkları değiştiriyor
A
a

Eskişehir'de koronavirüs salgını nedeniyle toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler bisiklete yöneldi. Bu da bisiklet satışlarında artış yaşanmasına neden oldu.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir haberleri

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını ülkemizde de etkili olmaya başlamasıyla vatandaşların alışkanlıkları değişti. Salgından kaynaklı toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyenler bisiklete yöneldi. Bu da bisiklet satışlarında artış yaşanmasına neden oldu. Bisiklet satışı gerçekleştiren Asuman Babıl, “Özellikle dün yaşadık. Çocukların izin gününden kaynaklı çok yoğunluk oldu. İnsanlar koronavirüsten kaynaklı yaklaşık 2 aydır evinde kapalı. Dün çocukların bir günü boştu, insanlar kapıda sıra oluşturdu. İnsanlar da artık toplu taşımaya binmek istemiyorlar. Sosyal aktivite de kalmadı. Ailesiyle birlikte zaman geçirecekleri yerlerin neredeyse hepsi kapalı. Bunun için en güzel şey bisiklet. Bisikletle birlikte insanlardan uzak doğa ile buluşma fırsatı oluyor. Diğer günlere göre de düşünürsek virüs satışları artırdı” dedi.

PARK YERİ VE YOL YAPILMALI
Babıl ayrıca hem vatandaşların hem de kendisinin isteği olduğunu belirterek yetkililere seslendi. Babıl, “Bu bisiklete 7 bin lira veriyoruz.  Ama park edecek yer bulamıyoruz. Ağaca bağlayamıyoruz, direğe bağlayamıyoruz yasak. Çalınacak korkusu da var. Bu konuda isteğimiz var. Nasıl araçlara otopark yapılıyorsa bisikletlere de park yeri yapılması gerekiyor.  İkinci isteğimiz de yollarımız. Birkaç yerde var ve yollarımız yetersiz. Özellikle kadınlarımız bu konuda çok zorlanıyor. Bisiklet yolu yapılması gerekiyor” diye konuştu.
Kaynak : Esra Ünlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi