Korona Virüsün Defi İçin Kurban Kestiler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Korona Virüsün Defi İçin Kurban Kestiler
A
a

Tüm Dünyada Etkili Olan Korona Virüs'ün (Covid-19) Bitmesi İçin Sosyal Medyada Bir Araya Gelen Mahalleli Topladıkları Para İle 'Koronanın Defi' İçin Kurban Kestiler.

Sütiş Eskişehir
Kütahya’nın Meydan Mahallesi Kumru Sokak sakinleri, ’evde kal’ çağrısına uydukları bugünlerde sosyal medya aracılığı ile başlatıkları ’Koronanın Defi’ kampanyası ile kendi aralarında topladıkları para ile kurban kesti.
Tüm dünyada etkili olan salgın için başta ülkemizden ve tüm dünyadan kalkması için kurban adayan mahalleli, tekbirler ve dualar ile kurban kestiler.
’Evde kal’ çağrısına uyarak sadece camlardan ve balkonlardan merasimi izleyen mahalleli hep bir ağızdan edilen dualara ’amin’ dediler.
Mahalleliler adına konuşan Eyüp Gökçe, "Eşim ile aldığımız bir karar ile memleketimizde olan korona virüs (Kovid-19) salgınından dolayı kurban kesme sureti ile Rabbimize olan vazifemizi yerine getirdik. Aldığımız bu karara Allah razı olsun komşularımız da destek sağladılar ve sokak sakinleri olarak yan sokaklardan da aldığımız destek sonrası bin 200 TL’lik bir para topladık ve kurban kestik. Buradaki amacımız en başta Allah rızası ve salgın hastalıkların tüm dünyadan kalkması" dedi.
Mahalle muhtarı Tevfik Karaca ise mahallelinin aldığı bu güzel karardan ötürü memnun olduğunu ifade ederek, korona virüs salgınının en kısa sürede bitmesi temennisinde bulundu.
Mahalleli ayrıca salgın sırasında görevi başında olan sağlık çalışanlarına alkışlar ile destek verdi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kurban 29 Mart 2020 17:16

Faydası olmayacaktır her halde. Şimdi bir de onu kavurup mahallece yerler.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi