Korna

Asker uğurlaması yapıyor basıyor kornaya. Tuttuğu takım kazanmış, kornayla kutlama yapıyor. Bisiklet yoluna giriyor, bisikletliye korna. Alkol alıyor, mezesi korna. Selam verecek korna.

24 Mayıs 2019 08:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Adam çekiyor arabasını apartmanın önüne, basıyor kornaya! Neymiş? Eşine geldiğini haber verecek manyak. Eşi de alışmış, çıkıyor pencereye ve sesleniyor, “Geliyorum az bekle!” Bu da ayrı manyak. Zil denen bir şey var. Sanıyorum cep telefonu da icat edilmişti!
*
Kırmızı ışıkta bekliyor. Belki onuncu sırada. Daha yeşil yanmadan basıyor kornaya. Lan bi dur! Işık yansın, öndeki arabalar kalksın!
*
Yahu şunu gördüm. Park yeri arıyor yine bir gün. Kaldırımda boş bir yer görmüş, aslanın ceylana atladığı gibi atlıyor. O sırada bir kadın yürüyor kaldırımda. Herif yandım anam basıyor kornaya, kadın çekilsin diye!
*
Sırf korna çalabilmek için düğün konvoyuna giren psikopatlar var mesela. Kornayla müzik yapan adam gördüm yeminle.
*
Yahu birader, özel günlerde çalan sirene destek vermek için kornaya basıyor adam.
*
Asker uğurlaması yapıyor basıyor kornaya. Tuttuğu takım kazanmış, kornayla kutlama yapıyor. Bisiklet yoluna giriyor, bisikletliye korna. Alkol alıyor, mezesi korna. Selam verecek korna.
*
Gereksizse eğer…
New York’ta kornaya basmak yasak. Cezası 350 dolar! Bu bize uymaz.
*
Ne uyar? Estram ve ESKİ’deki kartlı sistem olsun. Kornakart! Sürücü gidecek, parayla korna yükletecek. Hadi önüne gelen yerde çalsın o zaman. Kornasını idareli kullanacak. Gerektiği zaman basacak.
*
Şaka bir yana Eğitim şart! Türk eğitim sisteminde zor olsa da. Şart birader.

NOT: Bu yazıyı, 25 Temmuz 2017’de kaleme almıştım. O günden bugüne değişen hiçbir şey olmadığı için, bir kez daha yayınlamak istedim…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Veli akyüz 24 Mayıs 2019 19:54

SOS Kardeş o dediğin geri sayan sayaçlar parayla konulur trafik lambalarına . Sen hala eskişehirde NUH gününden kalma analog sistemle trafik sinyalizasyon sistemi olduğunu anlayamadınmı ? O işlere yatırım yapmak gerekir yatırım .Para harcamak gerekir paraaaaa....

2 2 Cevap Yaz
ev ren 24 Mayıs 2019 14:37

Kornakart! Beğendim güzeldi.

0 3 Cevap Yaz
sos 24 Mayıs 2019 11:59

Bütün kavşak ışıklarına geriye sayan sayaçlardan koysalar kornalar azalır. Ne zaman ışığın yanacağını bilen kornaya basmaz. Trafik ışıklarında eskiden vardı şimdi birer birer azaldı.. Tek tük kaldı. Hepsine konulması lazım. Özellikle de şehir merkezindekilere.

0 9 Cevap Yaz
ferit yurt 24 Mayıs 2019 10:50

akşam oldumu hondacısı şahincisi şimdi birde motosilletliri sabaha kadar eti caddesi üzerinde şımarıklıgın terbiyesizligin allasını yapıyorlar yaşlı var hasta var cocuk var işe gidecek var hic önemli degil yeterki uyduruk arabaları motorları gürültü yapsın yerlerdeki egolarıda tavan yapsın nerede bu emniyet gücleri

0 33 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi