Korkmayın Erdoğancı olmazsınız!

Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

4 Aralık 2019 07:31
A
a
Sütiş Eskişehir

Pazartesi günü iktidar Cephesinden iki önemli açıklama yapıldı. Açıklamalardan ilki Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den geldi…

Eskişehir’de, kocası tarafından vahşice öldürülen Ayşe Tuğba Arslan ile ilgili konuştu:

- Herkesin iki elini başının arasına alıp düşünmesi gerekir. Kolluk makamlarının olayı ne için önleyemediği, savcılık makamları hangi aşamada ne gibi eksiklikler var hepsini masaya getirmesi gerekir. Adalet son bir ümitle, son bir çareyle kapısına gelen kadının feryadına sessiz kalamaz, kulağını kapatamaz. Bu feryadı işitmeyen bir uygulama HSK tarafından denetlenmektedir.

(CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in Meclis’te yaptığı konuşmalar ve basın açıklamaları bu bakımdan oldukça önemliydi)

İkinci olay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vetosuydu…

Türkiye’nin çeşitli illerine dağılmış durumdaki yaklaşık 15 termik santralin baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifi AK Parti ve MHP’lilerin oylarıyla kabul edilmişti.

Bu yasayı Erdoğan veto etti. İlk kez veto yetkisini kullanmış oldu!

Sosyal medyada muhalif kanat özellikle bu iki kararı eleştiriyor. Doğrusunu söylemek gerekirse eleştirileri anlamakta zorluk yaşıyorum. İktidarlar da yanlıştan dönebilir! Toplumun sesine kulak vermeleri birinci görevleridir.

Her iki olayda da özellikle sivil toplum örgütlerinin yaptıkları eylemler, açıklamalar vardı! En güçlü demokratik kitle örgütlerimiz çevreciler ve kadın örgütleri! Veto da ve bakanın açıklamalarında bu duyarlılığın da etkisi büyük!

Bu iki olayda Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’nın doğru tavır aldığını söylemeniz, sizin muhalifliğinize zarar getirmez. Korkmayın, Erdoğancı olmazsınız!

 

ESKİŞEHİR’İN BELEDİYELER YIKSAYDI

 

Kemal Unakıtan, Maliye bakanıydı!

Eskişehir milletvekili yapıldı. Tabir yerindeyse, Eskişehir’e para saçtı!

Görevi belliydi…

Büyükşehir Belediye başkanlığını Yılmaz Büyükerşen’in elinden almak. Devletin bütün birimlerini seçimi almak için seferber etmişti…

Kaybetti…

Bakanlık gitti!

Buna rağmen, Eskişehirliler Kemal Unakıtan’ı sevdi, kendisinden hep övgüyle bahsetti…

Eşi Ahsen Unakıtan’ın Çamlıca’daki villasına kaçak kat çıkıyor. Belediye yıkım için geliyor. Bu sırada Ahsen Unakıtan isyan ediyor:

-Burada 80 tane koruma beni tartakladı. Omuzlarımdan tutarak beni tartakladılar. Bu zulüm son bulmalı!

/…

Bu olay Eskişehir’de yaşansaydı ne olurdu diye düşündüm. İktidar yanlısı medya bizim belediyeleri topa tutardı!

ahsen unakıtan

HABERİ NASIL GÖRMEK İSTERSEN ÖYLE OKU!

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) 2018 raporu dün açıklandı. OECD tarafından hazırlanan raporda Türkiye yine ortalamanın altında kalarak 37 OECD ülkesi arasında 31'inci oldu.

Teste Türkiye'de 15 yaşındaki öğrencilerin yüzde 73'ünü temsil eden 186 farklı okuldan 6 Bin 890 öğrenci PISA girdi.

/…

Anadolu Ajansı haberi şu şekilde duyurdu:

- PISA 2018 raporuna göre, Türkiye 2003 ile 2018 yılları arasında 15 yaş grubu öğrenci sayısının en fazla arttığı ülkeler arasında okuma becerileri, matematik ve fen alanlarının her üçünde de performansını artıran tek ülke oldu.

/…

AA’nın haberi de elbette doğru bir haber! Habere nasıl ve nereden baktığımız önemli! Eğitimde bir iyileşme var! Ancak halen çok çok gerilerdeyiz.

 

AIDS HIZIMIZ ARTIYOR!

AIDS'e yol açan HIV virüsünün görülme sıklığı dünyada azalırken Türkiye'de artmaya başlamış. Türkiye’de 25 bin kişi HIV virüsü taşıyor. Sadece Ankara'da iki bin kişi tedavi görüyor.

Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Necla Tülek, şu veriyi aktarıyor:

Türkiye ile Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde artış var. Son 10 yılda dünyada en çok artışın olduğu ülke Türkiye. Nüfusumuz çok fazla değil ama artış hızı çok yüksek!

/…

Bu oranın neden yükseldiği hiç kuşku yok ki araştırma konusu! Ancak, HIV artıyorsa ülkede bir şeylerin ters gitmeye başladığının görülmesi gerekiyor!

ali baş karikatür 3 aralik

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
zihni sinir 4 Aralık 2019 15:41

memeleket yol geçen hanı oldu yabancı sayısı ırak'lısı iran 'lısı suriye 'lisi afrikal 'lısı toplam 12 milyona yaklaştı HIV virüsüde olur her türlü bela da olur..

4 3 Cevap Yaz
Aliş 4 Aralık 2019 14:05

Ali bey bir şeyi atlıyorsun hani ak partili belediyeler yandaşları korur kollardı ? Haydi yılmaz hocadan veya herhangi bir chp 'li belediyeden bir benzerini görelim .

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi