Kongre süreci takıma zarar veriyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kongre süreci takıma zarar veriyor
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Kongre öncesi yaşanan belirsizliğin takıma zarar verdiğini söyleyen Çapa, “Önümüzde belirsizliklerle dolu bir süreç var. Oyuncularımız bu durumdan etkileniyor. Tüm şehrin bu sorunu çözmesi lazım” dedi

Sütiş Eskişehir
Yine de önüne geçemiyoruz
“Önümüzde belirsizliklerle dolu bir süreç var. Oyuncularımıza kongre süreci ile ilgili ‘Sizin işiniz yok. Siz sadece oynayacağınız futbolunuza bakın’ diyoruz ama yine de çok önüne geçemiyoruz. Yaptığımız görüşmelerde bunu çok net hissedebiliyoruz. Önümüzde zorlu bir ikinci devre var ve bu mücadeleye içerde oynayacağımız Giresunspor maçı ile başlayacağız. 2018 yılı bizim için çok kötü geçti ancak 2019 yılının da güzel geçmemesi için hiç bir sebep yok. Ligde kalarak geleceğin inşasını devam ettirebiliriz.”

Çok zor geçecek
“Biz elimizde olmayan olanakları düşünmemeliyiz. Bunu yaparsak mevcut imkanlarımıza da zarar veririz. Elimizde bir oyuncu kadrosu var ve bu kadro ile başarı sağlamaya çalışacağız. Bardağın iki tarafı vardır. Bir boş tarafı bir de dolu tarafı. Bizim için en faydalı olan hangi tarafsa oradan bakmalıyız. Elimizdeki malzeme ile başarılı olmaya ve mutlu olmaya Eskişehir kentinin çok ihtiyacı var. 17 maçımız var ve ikinci devrenin ilk yarıya göre çok daha zor geçeceğini hepimiz biliyoruz. Bu sebepten bu kongre süreninin en kısa zamanda sona ererek bu belirsizliklerin ortadan kalkması gerekiyor.” 

“Maaş almadılar”
“Bu oyuncular işe başladığımızdan beri maaşlarını alamadılar. 1-2 aylık alacakları olsa idare edin diyebilirdik ama 5-6 aylık bir süreçten bahsediyoruz. Sadece futbol değil hangi sektör olursa olsun bir insan çalıştığı işinde bu kadar süre maaş alamasın o işi bırakır gider. Artı olarak da ortada belirsizlikler var. Bu oyunculara teklif gelmesinden daha normal bir şey yok ki. Bu oyuncularımızda bir ailesi ve geçindirmek zorunda olduğu insanlar var”

Takımın reaksiyonu iyiydi
“Ligin ikinci yarısının zorlu derecesini görmek için Galatasaray ile bir hazırlık maçı oynamak istedik. Fatih Terim'de teklifimi kabul etti. Oyun olarak gayet mutluyuz. Skora bakmıyoruz. İlk yarı da ciddi bir kaç pozisyona girdik ve değerlendiremedik. Ama ikinci devre özellikle de son 20 dakika takımımızın vermiş olduğu reaksiyon bizi çok sevindirdi. Çünkü bu durumun hiç bir zaman takımımızın maçı bırakmayacağını ve pes etmeyeceğini gösteriyor.” 

Yardımcı antrenör geliyor
Eskişehirspor ile oynayacak rakiplerimiz bizi hafife almasınlar. Genç oyuncularımız takım oyununda daha iyi olacaklar. Bireysel anlamda da daha fazla sorumluluk alacaklar. Çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Belçika'dan yabancı bir antrenör arkadaşımız sezon sonuna kadar bizimle çalışmalara çıkacak. Şartları kendisine aktardım. Durumu bilerek buraya gelecek. Tanıdığım birisi. Daha önce farklı ülkeler ve kültürlerde çalışmış bir isim. Şampiyonluk yaşamış deneyimli”

Hiç kolay değil
“Bizimle birlikte çalışan ama lisansları çıkmayan oyuncular için zaman zaman haksız eleştiriler yapılıyor. Özellikle Osmanlıspor ile oynadığımız hazırlık maçının ardından yaşadık bu durumu. İşin aslı öyle değil. O oyuncuların yerinde olmak hiç kolay değil. Motivasyon eksikliği yaşarken bir de bu eleştirileri almak doğru değil. Sahada tecrübeli oyuncuların olması ile genç oyuncuların olması arasında çok fark var. Ben Galatasaray maçının ilk yarısını ayakta, ikinci yarısını oturarak takip ettim. Sahada Sezgin, Kıvanç, Ferhat Kiraz gibi isimler varken ben daha az müdahale ediyorum. Çünkü benim genç oyunculara saha kenarından anlatacaklarımı bu isimler saha içinden daha ben söylemeden söylüyorlar.”

Bana kimse bilgi vermedi
“Basında bir takım haberler çıkmış. O oyuncular var da bu oyuncular neden yok diye. Kimse kusura bakmasın. Elimde 3 tane sağ bek varken 4.cüsünü almam doğru olmaz çünkü en fazla 2 tanesini oynatabiliyorum. Diğer mevkiiler için de durum böyle. Artı olarak altyapı hocalarından ismi geçen oyuncular için bana gelen bir rapor da yok. Biz bugüne kadar çalışmalarımıza aldığımız tüm oyuncuları izleyerek aldık. Daha bir tane altyapı hocalarının referansı ile idmanlara aldığımız oyuncu yok ki. Eskişehir'in bunu bilmesi gerekiyor. Sağda solda bu konular çok konuşuluyor. Altyapıda çalışan hocalardan bir isim dışında hiç kimseyi görmedim. Ceyhun Göray hoca dışında kimse gelip bana altyapı hakkında bilgi vermedi” şeklinde konuştu.

İleri gelenlere seslendi
“Önümüzde Mersin İdman Yurdu, Gaziantepspor, Orduspor gibi örnekler var. Bu takımında sonu böyle olursa, yetkisi ve olanağı varken bu takıma sahip çıkmayanlar bu kentte daha sonra nasıl dolaşacaklar çok merak ediyorum. Eskişehirspor'da bu şehrin bir parçası. Diğer kentler kendi takımlarına nasıl sahip çıkıyorlarsa onlar sahip çıkmalılar. Bu sorunu çözmeden biz kentin yetkilileriyiz demesinler.”

Projeden umutsuz
“Ziraat Bankası’nın projesi ile ilgili yaptığım görüşmeler ve aldığım bilgilere göre bize çok fayda sağlamayacak gibi gözüküyor. Olsa bile bu işler ile ilgilenecek bir yönetim kurulumuz da yok. Bizim banka borçlarından ziyade futbolcu borçları ile ilgilenmemiz gerekiyor. Bazı girişimlerin ve iyi niyetle arayış içerisinde olan yetkililerin olduğunu biliyorum. Arayıp nasıl destek olabiliriz diye soranlar da var. Şu an için yeterli değil.”

“Hiçbir şeyin garantisi yok”
“İkinci bir 31 Ağustos süreci bizim ciddi olarak dengemizi bozar. Futbolda hiç bir şeyin garantisi yok. Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ama görmek istediklerimizi yaşayacağımız konusunda kesin bir şey söyleyemeyiz. Hayaller ile gerçekleri görerek yolumuza devam etmemiz gerekiyor.” 

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi