Ahmet Ataç 15 02 2024

Kolsuz Agop hayatını kaybetti! Kolsuz Agop kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kolsuz Agop hayatını kaybetti! Kolsuz Agop kimdir?
A
a

Ünlü dermotoloji doktoru Profesör Agop Kotoğyan yaşamını yitirdi. Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli cilt uzmanlarından Agop Kotoğyan, bir kolu olmadığı için “Kolsuz Agop” olarak tanınıyordu. Kolsuz Agop kimdir?

Sütiş Eskişehir

Profesör Agop Kotoğyan, 79 yaşında aramızdan ayrıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde bir süredir tedavi gören Kolsuz Agop tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Profesör Kotoğyan için 16 Şubat tarihinde mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tören düzenlenecek. 

Profesör Agop Kotoğyan’ın hayatını kaybettiği bilgisini veren ise CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan oldu. Selina Doğan, Twitter’dan şöyle duyurdu: "Ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli dermatologlardan biri olan Prof. Dr. Agop Kotoğyan’ı nam-ı diğer 'Kolsuz Agop’u' kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Asdvads hokin lusavore. Toprağı bol olsun" dedi.

1952’den beri kolsuz!

Bir çok ülkenin üniversitesinden teklif almasına rağmen meslek hayatını yurt sevgisinden dolayı Türkiye’de sürdürmeyi tercih eden Profesör Agop Kotoğyan, 1952 yılında geçirdiği kazada sağ elini kaybetti. Prof. Doktor Agop Kotoğyan; ilkokuldan mezun olduktan sonra gümüş atölyesinde çalışırken talihsiz bir kaza yaşayarak kolunu pres makinesine kaptırdı, günlerce komada kaldı. O tarihten sonra “Kolsuz Agop” olarak anılan Profesör Agop Kotoğyan sol eliyle iş görebilmek, dikiş atabilmek için çok çalıştığını anlatmıştı.

Agop Kotoğyan o günleri ’’1952’de geçirdiğim kazadan önce çoğu kişi gibi sağ elini kullanırdım. Onu kaybedince sol eliyle iş görebilmek için çok çalıştım. Dikiş atmayı öğrenmek için evde ne kadar sökük ve yırtık varsa diktim. İki yıl içinde tüm bu işleri kimseden yardım almadan tek başına yapıyor hale geldim...'' Diye anlatmıştı.

EN ÇOK KAZANAN 20 DOKTOR ARASINDAYDI

Uluslararası dergilerde yayımlanmış 300’den fazla makalesi bulunan Kotoğyan, sağlık sorunları nedeniyle son 1 yıldır hastalarına bakamıyordu. Turkish Time dergisinin araştırmasına göre Agop Kotoğyan 2015 yılında tahakkuk eden 419 bin TL’lik vergi ile Türkiye’nin en çok kazanan 20 doktoru arasında yer alıyordu.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi