Kolej takımı olduk

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kolej takımı olduk
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa önemli açıklamalarda bulundu. Takımın performansından memnun olduğunu söyleyen Çapa, “Kolej havasında bir takım olduk. Geleceğimizin altyapısını yaptık. Bunu başarıyla taçlandırmamız lazım” dedi.

Sütiş Eskişehir
Yaş ortalamamız 19
Tesislerde basın mensuplarına açıklamada bulunan Çapa, “Geçmişle ilgili çok fazla birşeye söylemeye gerek yok. Bundan sonra önemli olan bizim neler zorlu süreçte neyi nasıl yapacağımız. Şu anda 17 tane oyuncumuz son 6 maçta bizle birlikteydi. Yaş ortamalaması 19, 8. Bildiğiniz gibi 2 gün önce altyapıdan 5 futbolcumuzu profesyonel yaptık. Onların yaş ortalaması 17. Artık mevcut kadromuzun yaş ortalaması 19.”
 
Bir fırsat doğdu
“Yaşamış olduğumuz süreç çok sıkıntılı ve acı oldu. Bu bir gerçek… Ama bu olumsuzluklar bize olumlu olarak dönecek. Şu an oynayan isimleri alt liglerde veya kendi yaş grupları arasında altyapıda görecektik. Futbolcular için bir fırsat doğdu. Değerlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Teknik adam olarak ilk kez bu kadar genç isimlerle çalışıyorum.
Daha önce böyle süreçler yaşamadım. Burada yük çok fazla…”
 
Yeni isimler kazandıracağız
“Taraftar iç sahadaki maçlarda futbolcuların üzerindeki yükü alıyor. Önümüzdeki haftalarda bu yük artacak ve desteği daha da arttırmak gerekiyor. Belirlediğimiz bir hedef var. Ligde kalmak mı yoksa yukarılara mı oynayacağız bunu göreceğiz. Sadece Eskişehirspor’a değil Türk futboluna da yeni isimler kazandıracağız. Belki bu tip süreçlerin getirdiği artıları tüm Türkiye’ye futbolu tekrar dizayn etme adına göstermiş olduk.”
 
Profesyonel yaşayacaklar
“Bundan sonraki süreçte futbolcuların gelişim sağlaması için profesyonelce yaşamalarını öğreteceğiz. Henüz bunu tam algılıyamıyorlar. Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi ile görüştük. İş birliği yapacağız. ESOGÜ ile belirli bir seviyeye geldik. Protokol imzalayıp işbirliği yapacağız. Anadolu Üniversitesi’de destek verecek. Yeni gelen rektörümüzle görüştük. Yeni olduğu için şehri tanımak adına biraz zaman istedi.”
 
Ders çıkarmalıyız
“Herkesin ne kadar Eskişehirspor’u ne kadar sevdiğini görüyoruz. Sevgi şehri de aştı. Her deplasmanı görüyorsunuz. Altını çizerek söylüyorum bu süreci iyi değerlendirmemiz lazım. Aralıktaki süreci unutmayalım. O süreci iyi atlatırsak mevcut kadro ile imza attıramadığımız isimleri harmanlayıp iyi bir kadro ortaya çıkacak. Önümüzdeki yılların takım inşaasını yapmış olacağız. 5-6 yıl önce Avrupa kupalarındaydık.”
 
3 takım çalıştırıyorum
“Sezon başı hedeflerimiz çok farklıydı. Eskişehirspor hiçbir zaman hedefsiz olmaz. Elimizdeki malzeme ne olursa olsun en iyisini yapmaya çalışacağız. Kolej havasında bir takım olduk. Ben şu anda 3 takım çalıştırıyorum. Lisansı çıkmayan isimler var. 16, 17 kişilik ligde oynayan takım var, gelişimi için oluşturmuş olduğumuz ve kontrol ettiğimiz 6-7 kişilik bir grup var. Bu bizi yoruyor ama şehrin enerjisi ve bizdeki sevda yorgunluğu alıyor.”
 
Gayet memnunum
Erbaaspor ile oynanan kupa maçı hakkında Çapa ise şunları söyledi; “ 5-16-17 ve 18 yaşındaki futbolcularla oynadık. Gayet memnunum. Bu şehrin en büyük enerjisi taraftar. Cezalı maçta 26 bin bilet satıldı. Maç taraftara açıkken de bu rakama ulaşabiliriz. Geçmişteki borçları kapatamadıkça geleceğimizi inşa edemeyiz. Geleceğimizin altyapısını yaptık. Ama sorunları çözmemiz lazım. Aralık sürecini iyi atlatmamız lazım.”
 
Lisansı alacağız
Kulüp lisansı ile ilgili de konuşan Çapa, “Gereken evrakların hepsi verildi. Yarın (bugün) karar verilecek. Her şey çözülmüştü sadece 1 dosyada sıkıntı çıktı. O da hallediliyor. Kulüp lisansını alacağız. Belki de şu anda transfer ettiklerimizi mevcut kadroya koymaya çalışacağız. Başarılı olmak ligi 3’üncü 4’üncü bitirmek değil. Ben 3’üncü değil 5’inci bitireyim ama mevcut kadrodan 8 isim oynamaya devam etsin. Ben daha mutlu olurum.
 
En iyi kadroya sahipler
Adana Demirspor maçı ile ilgili konuşan Çapa, “Bu ligin şampiyon olabilecek en iyi kadrolarından birine sahip. Galip Güzel, Herve Kage, Batuhan Karadeniz, Pote… Bu ligin üstünde olan isimler. Ama biz kendimize bakacağız. Neler yapacağımıza odaklanacağız. Biz iki yönlü bakıyoruz. Bir tabiki sonuç için, ikincisi futbolcumuz sezon başı neredeydi şimdi nerede, bir önceki maç neredeydi şimdi nerede… Gelişimleri hakkında rapor tutuyoruz” dedi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 5 Ekim 2018 18:41

Almanya 2010 da genç bir takımla Güney Afrikadaydı, 2014 Dünya Şampiyonu, 2018 de İngiltere gençlerle yarı final oynadı. Zaten modern "Tempo Futbolu" da ancak AÇ ve hırslı gençlerle 90 dakika gerçekleşebilir.

0 0 Cevap Yaz
Davut 27 Eylül 2018 15:48

sayın Fuat Çapa oynayacağımız Adana demirspor da dikkat etmen bazı unsurlar var.. bunların en önemlisi golcüleri Pote ,diğeri kafaya çıkan kafa ile gol atan Batuhan Karadeniz ve üçüncü en önemlisi hakemler Adanademirspor lehine çok fazla penaltı veriyorlar.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi