Kıyamet saatinde 30 saniyelik değişiklik

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kıyamet saatinde 30 saniyelik değişiklik
A
a

Güncel gelişmelere bakarak dünyanın sonunu tahmin etmek üzere geliştirilen sembolik "kıyamet saati", olası bir nükleer savaş ve diğer küresel tehditler göz önüne alınarak 30 saniye ileri alındı.

Sütiş Eskişehir
Sembolik saatin "gece yarısını vurmasına" 2 dakika kaldı. "Kıyamet saati", Atom Uzmanları Bülteni'ne (BAS) üye bilim insanları tarafından güncelleniyor.

1947'den bu yana güncellenen saat, insanlığın dünyayı yok etmeye ne kadar yaklaştığını göstermek üzere kullanılan bir metafor.

BBC Türkçe'nin haberinde Bilim insanlarına göre dünya giderek "daha tehlikeli" bir yer haline geldi ve dünya 1953'ten bu yana "kıyamete" hiç bu kadar yakın olmamıştı.

1953 yılında, hem ABD'nin hem Rusya'nın hidrojen bombası test etmesinin ardından saat yine ileri alınmış ve gece yarısına iki dakika kalmıştı.

Saat geçen yıl da 30 saniye ileri alınmıştı.


KARARIN NEDENİ NE?

ABD'nin başkenti Washington'da kararını açıklayan kurul, bu kararı almanın kolay olmadığını ve ardında tek bir neden bulunmadığını belirtti.

BAS Başkanı Rachel Bronson bu yılki tartışmaların merkezini nükleer konuların oluşturduğunu söyledi.

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri, Kore'de artan tansiyon ve ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan sözlü savaş, bilim insanlarını en çok endişelendiren konular oldu.

BAS ayrıca ABD'nin nükleer harcamaları artırma stratejisinin de endişe verici olduğunu belirtti.

Rusya ile Batı arasında tansiyonun yükselmesi de karara etki eden faktörlerden oldu.
 
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi