Kışın gözdesi ama fiyatı el yakıyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kışın gözdesi ama fiyatı el yakıyor!
A
a

Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane kilosu 30 liraya kadar pazar tezgahlarında yerini alırken, fiyatı adeta el yakıyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kış mevsiminin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kestane kilosu 30 liraya kadar pazar tezgahlarında yerini alırken, fiyatı adeta el yakıyor.
Bilecik kapalı pazar tezgahlarında kilosu 30 TL’ye kadar yer alan kestane adete el yakıyor. Kestane satıcısı Kadir Demirbaş, kestanenin kilosunun 20 TL’den başlayarak, 30 TL’ye kadar devam ettiğini söyleyerek, "Kestanelerin fiyatı boyutlarına göre değişiyor. Bu sene kestane ağaçlarının hastalanmasıyla üretim düştü. Kestanenin az olması tüketiciyi de üreticiyi de olumsuz yönde etkiledi” dedi.

“En sağlıklı kestane pişirme yöntemi haşlama yöntemidir”
Demirbaş, kış akşamlarının vazgeçilmezi kestanenin her derde deva olduğunu söyleyerek, "Kestane tavada, fırında, közde pişirilebileceği gibi haşlama olarak da pişirilebilir. Hatta en sağlıklı kestane pişirme yöntemi haşlama yöntemidir. Çünkü bu yöntemle bir yandan nem oranı artan kestanenin bir yandan kalori değeri düşmektedir. Ayrıca kestane stres ve depresyon gibi durumların önüne geçen bir sakinleştirici olarak çalışır” ifadelerine yer verdi.

 
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi