Kış yaklaşırken çok kötü haber! Çifte zam

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kış yaklaşırken çok kötü haber! Çifte zam
A
a

Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında yeni tarife belli oldu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 oranında artış yapıldığını açıkladı.

“Küresel enerji krizi” olarak da yorumlanan bu süreçte tüm ham madde fiyatlarında olağanüstü artışlar yaşandığı belirtilen açıklamada,“Pandeminin etkilerinin küresel ekonomilerde etkisini sürdürdüğü bir dönemde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya enerji piyasaları için ağır sonuçları beraberinde getirmiştir.” denildi.

Doğal gaz fiyatlarında artış
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) konutlarda kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 20.4, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 47.6 sanayide kullanılan doğal gazı nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 50.8, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın nihai satış fiyatlarında ortalama yüzde 49.5 oranında artış yapıldığını bildirdi.

BOTAŞ’dan yapılan açıklamada, doğal gazın ithal bir enerji kaynağı olup yüzde 99'dan fazlası, yapılan uluslararası anlaşmalar çerçevesinde yurt dışı arz kaynaklarından temin edildiği belirtildi. Küresel enerji piyasalarındaki doğal gaz fiyatlarında yüksek oranda artışlar meydana geldiğinin aktarıldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Dünyada pandeminin etkisinin azalması ile birlikte artan doğal gaz talebine bağlı olarak küresel enerji piyasalarındaki doğal gaz fiyatlarında yüksek oranda artışlar meydana gelmiş olup bu durum kamuoyu tarafından da yakinen bilinmekte ve takip edilmektedir. Buna ilaveten Avrupa'nın en büyük doğal tedarikçisi konumundaki Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş ve sonrasında doğal gaz fiyatlarındaki yükseliş artarak devam etmiş ve pandemi öncesine göre küresel piyasalardaki doğal gaz fiyatlarında 20 kat artış meydana gelmiştir. Buna karşın küresel piyasalardaki yüksek doğal gaz fiyatları bugüne kadar tüketicilerimize aynı oranda yansıtılmamıştır.

Diğer taraftan bağımsız yayın organı Evsel Enerji Fiyat Endeksine ve EUROSTAT verilerine göre
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yerli milli 1 Eylül 2022 23:05

Dolar değil 20 200 de olsa yanındayız reis durmak yok yola devam. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır.

1 0 Cevap Yaz
Okur 1 Eylül 2022 23:03

Chp belediyesi suya %40 (son üç yılda %124) zam yaptı.

1 0 Cevap Yaz
Fevzi Kıraç 1 Eylül 2022 12:01

Yine herşeye zam geleceğinin habercisidir bu zamlar, ayriyeten bir kaç gün önce kiracısının faturasının 1000tl olduğunu öğrenen, sırtlan bir ev sahibinin telefon konuşmasını duydum. Şöyle diyordu; Kirayı 1.500tl veriyorlar ama artık 3.500tl isteyecem. Çünkü faturası 1000tl geliyormuş. Böyle fırsatçıların evinde kirada oturanın vayyy haline. Zaten kiracının bir eve zorlanmadan 3.500tl verecek çok geliri olsa, gider üstüne 6.500tl daha verir ev taksidi öder. Aç gözlülere fırsat doğdu yani

1 2 Cevap Yaz
Bedir 1 Eylül 2022 11:47

Durun bakalım bi eylül çıksaydı. Hemen ruyada görmüş gibi bu ne zamdır ? Elektrik ve Doğalgaz zamları geri alınsın... Düpedüz insafsızlık ve sömürüdür bu

1 2 Cevap Yaz
Naci 1 Eylül 2022 11:37

Hadi bakalım, su zamlanınca Allahın her günü eleştirel yorum yazanlar bu zamlarıda eleştirsinler görelim. Elektrik ve doğalgaz zamlarına iki kelime lafları yok mu ?

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi