Kış Ortasında Çiçek Açan Badem Ağaçları Şaşırttı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kış Ortasında Çiçek Açan Badem Ağaçları Şaşırttı
A
a

Afyonkarahisar’In Dinar İlçesinde Ocak Ayı Ortasında Güneşli Havaya Aldanana Badem Ağaçları Bahar Ayındaymış Gibi Çiçek Açtı. Ağaçları Gören Vatandaşlar İse Şaşkınlıklarını Gizleyemedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde ocak ayı ortasında güneşli havaya aldanan badem ağaçları bahar ayındaymış gibi çiçek açtı. Ağaçları gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği kentte son haftalarda adeta bahardan kalma günler yaşanıyor. Dinar ilçesine bağlı Bademli köyünde ise güneşi gören ve adeta yalancı bahara aldanan badem ağaçları çiçek açtı.
Çiçek açan ağaçları gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken Köy Muhtarı Yılmaz Çetin, 1500’lü yıllarda kurulan köylerinde badem ağaçları fazla olduğu için isminin de Bademli köyü olduğun ifade etti. Bölgede yaklaşık 15 çeşit badem ağacı olduğunu ifade eden Çetin, “Köyümüzün büyük geliri bademden geliyor. Şuanda badem ağaçlarının bazıları çiçek açtı, bunlara erkenci cins badem deniliyor. Duruma şaşırdık” diye konuştu.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi