Eskişehir'de vatandaş eli boş dönüyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de vatandaş eli boş dönüyor!
A
a

Marketlerdeki fiyatların düşmediğini söyleyen Eskişehirli vatandaşlar pazarlarda da fiyatların yüksek olduğunu söyledi. Artık pazar pazar gezip ucuz sebze meyve aradıklarını anlatan vatandaşlar, “Her şey çok pahalı. Bakıyoruz sonra geri dönüyoruz. Araba dolmadan geri dönüyoruz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Pandemiyle birlikte artan ekonomik krizin ardından hayat pahalılığı da her geçen gün vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Son dönemde marketlerdeki fiyatlardan dert yanan vatandaş, pazarlardaki fiyatların da yüksek olduğundan şikayet etti. Artık sadece market market değil pazar pazar da gezip en ucuzunu bulmaya çalıştıklarını anlatan Eskişehirli vatandaşlar, her şeyin pahalı olduğunu, Türkiye’de sadece insan hayatının ucuz olduğunu ifade etti. 

PAZAR PAZAR GEZİYORUZ
Hafta içi pazarları gezip fiyatları araştırdığını söyleyen bir vatandaş, “Fiyatlar çok pahalı. Hiç yanlarına varılmıyor. Burada insan hayatı ucuz. Daha hiçbir şey almadık. Fiyat bakıyorum. Yarın da Cuma pazarına gideceğim bakacağım. Artık pazarları da geziyoruz. Hangisi ucuzsa oradan alacağım. Gözleri gülmekle bu işler olmuyor” dedi.

İŞLER DURGUN
İşlerin durgun olduğunu söyleyen pazar esnafı Ahmet Nuri Aygüzel, “İyi ama tabi ki kış günü fazla bir satış yok. Normal. Fiyatlar marketlere göre bizim çok uygun. Marketlerde elma 8 lira, mandalina 10 lira, portakal 7 lira. Bizde fiyatlar böyle değil. Uygun. Bizi kurtarmasa da yapacak bir şey yok. Mecbur. Bizim işler daha düzelmez. Mayısa kadar böyle gider. Dolar her şeyi etkiledi. Türkiye’de etkilemediği şey var mı?” diye konuştum.

BAKIP GEZİYORUZ
Bakıp araba dolmadan geri döndüklerini anlatan Sema Tınazkaya, “Fiyatlar pahalı. Alamıyoruz. Bakalım gidiyoruz öyle bakmaya. Nerede ucuz varsa alacağız. Fiyat araştırması yapacağız önce. Paramız neye yeterse onu alacağız. Çünkü her şey çok pahalı. En fazla 100 lira ayırıyoruz. Bir emekli maaşı yetmiyor. Her şey çok pahalı. 100 liraya hiçbir şey alamıyorsun ki. Bakıyoruz sonra geri dönüyoruz. Gücümüz yettiğince. 15 lira olmuş biber. Araba dolmadan geri dönüyoruz” şeklinde konuştu.

ALIM GÜCÜ YOK
Vatandaşın eline aldığını bıraktığını söyleyen pazar esnafı Süleyman İnal, “İşler durgun. Bozuk. Millet pahalı diyor, alım gücü yok alamıyor. Onun için üretici de satamıyor. Her şey pahalandı. Millette alım gücü kalmadı. Marketlerde kartla çektirdikleri için sanki bedava gibi geliyor insanlara. Burada sebzeye 2 lira dediğiniz zaman eline aldığını bırakıyor. Düşük işler ama yapacak bir şey. En fazla yarım kilo alıyor insan. Bir kilo nadir” ifadelerini kullandı.
Kaynak : Meltem Karakaş Kaya
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 1 Ocak 2022 01:56

Marketler ewet hala fiyatlar yukarıda. Fakat pazarlar okadar kötü değil fiyatlar makul buna şükür devletimiz var olsun inşallah.

1 1 Cevap Yaz
yok ya 1 Ocak 2022 00:17

pazarda fiyatlar 4 ile 7 arasında ne o yani bedava mı olacaktı

2 0 Cevap Yaz
Maho 31 Aralık 2021 14:15

Ben sokaklarda hakkini arayan demokratik hakki olan hukumeti protesto eden birilerini gormuyorum.Halk memnun bence.Ekonomi cok eyi

3 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi