Kırsalı da Hoca’ya bıraktılar!

Asfaltta ya da tarlada fark etmiyor, Büyükerşen oyununu her türlü oynuyor.

12 Ocak 2019 10:05
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’nin daha doğrusu Büyükerşen’in kent merkezindeki ağırlığı malum...
Yılmaz Hoca, 2014 seçiminde kırsalda istediği desteği bulamamıştı. Yeni yasayla birlikte kırsal kesime hizmet götürmekle de yükümlü oldu. Büyükerşen, her türlü olumsuz koşula rağmen merkez dışındaki 12 ilçeye bir şeyler yapmaya çalışıyor. Eski Genel Sekreteri Engin Çakmak’ın katkılarıyla hazırlanan kırsal alan projelerini birer birer hayata geçiriyor. Deyim yerindeyse Hoca, hallaç pamuğu gibi atıyor. CHP, Büyükerşen sayesinde kırsalda zemin kazanırken AK Parti ne yapıyor? Tam olarak hiçbir şey! Hoca’yı izliyor denebilir... Bir AK Partili yetkili de çıkıp hükümetin yaptıklarını anlatmıyor, hizmetlerden bahsetmiyor. Şuraya şunu aldık demiyor. Şu bakanlık bunları bunları yaptı diye sıralamıyor. Kırsalda 10 belediyeye sahip AK Parti, bazı belediyelerinin harikulade hizmetlerini ağzına almıyor. Dedik ya Hoca’yı izliyor. Hoca’nın şovunu seyrediyorlar. Hoca’nın ayağına da top yakışıyor ama... Asfaltta ya da tarlada fark etmiyor, Büyükerşen oyununu her türlü oynuyor.

Kemal Hoca’nın yeni yıl mesajı

Koca bir yıl geçti! Kimi zaman eksildik sevdiklerimizin gidişiyle, kimi zaman çoğaldık hayatımıza birilerinin girişiyle... Ağladık bazen, gözyaşlarımızı harcadık boş yere, kahkahalarımız duyuldu bazen, güneş doğuverdi içimize... İncindik! İstemeden incittik bazen de... Affedemediklerimiz de oldu, vazgeçemediklerimiz de... Kopardık ömür takviminden bir yaprak daha... Elimizde bir dizi rakamlar, saya saya her yıl üstüne, azaldık çoğalırken aslında... Koca bir yıl daha bitti! Yetişmek ne mümkün zamanın hızına; bir rüzgârdı, esip geçti... Zaman bekleyenler için çok yavaştır, korkanlar için çok hızlı, yas tutanlar için çok uzun, neşelenenler için çok kısa; ancak sevenler için zaman sonsuzluktur. Ancak kaybettikten sonra kafamıza "dank" eden üç şeye; Sağlığımıza, sevdiklerimize ve zamanımızı kime harcadığımıza dikkat edeceğimiz; elimizden uçup gitmeden değerini bileceğimiz "Huzur"lu bir yıl diliyorum. Not: Yeni yıl mesajı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’a ait. Bana Watsap’tan ulaştı. Okuyunca sizlerle paylaşmak istedim ama sildiğimi düşünüyordum. Cep telefonunun notlar bölümünde denk gelince hayli sevindim. Bir kez daha mutlu yıllar diliyorum.

Geç de olsa adalet yerini bulacak

Ülkü Ocakları Başkanlığı da yapan Kadir Bıyık’ı MHP’nin en sancılı sürecinde tanıdık. Bıyık, partisinin olağanüstü kongre talepleriyle çalkalandığı ve bölünme tehdidi altında olduğu bir dönemde il başkanlığına getirildi. Bahçeli’den yana tavır aldı ve liderinin arkasında dimdik, bir an bile yalpalamadan durdu. Durduğu yer ya da kararı sorgulanabilir ama ‘net tavrı’ tartışılamaz. Ciddi bir mücadele verdi. Partisini toparladı, teşkilatları yeniden kurdu... Bunları yaparken politika yapmayı ihmal etmedi! Genç yaşına rağmen kısa sürede MHP’de ve politikada kendine güzel bir yer edindi. Tüm o çabalarının, özverisinin ve dik duruşunun Bıyık’ı 24 Haziran’da birinci sıra vekil adayı yapacağını sanıyorduk. Olmadı, ikinci sıraya yazıldı. İşte o Kadir Bıyık, Cumhur İttifakı’nın Çifteler Belediye Başkan Adayı oldu. Çifteler’de AK Parti ve MHP’nin oy toplamı son seçimde yüzde 60’ın üzerindeydi. Büyük bir aksilik olmazsa Bıyık, Çifteler’in yeni belediye başkanı olacak. Ve hep hayal ettiği, rol model oluşturmak istediği “Ülkücü Belediyecilik” anlayışına uygun hizmet ve projeler üretecek.

Unutulmaz bir seçimdi

2014 yerel seçiminde Mahmudiye’de yaşananlar SBF’de ders diye okutulacak cinstendi. Karar vericilerin her seçim öncesi ‘hatırlaması’ gerekiyor. Ne olmuştu Mahmudiye’de? AK Parti’nin çok ‘rahat’ kazanması beklenen seçimi CHP adayı İshak Gündoğan 5-6 oy farkıyla kazandı. AK Parti’nin itirazı üzerine seçim iptal edildi ve yeniden yapıldı. AK Parti adayını değiştirmedi. Hatalar zinciri böyle başladı... İktidar olanca gücüyle, topuyla tüfeğiyle bu ilçeye yüklendi. Bakanlar, üst düzey partililer, Melih Gökçek’ler seferber oldu. AK Parti’nin Eskişehirli yöneticileri, vekilleri ilçede yatıp kalkmaya başladı. CHP de boş durmadı! Mahmudiye bir anda ‘hizmetin başkenti’ oluverdi. Çalışmayan iş makinesi yoktu! İlçe, seçime değil olimpiyatlara hazırlanıyor gibiydi... Metrekareye siyah camlı dört araç düşüyordu. Sonuç? İlk seçimi 5-6 oy farkla kazanan CHP adayı, oy farkını 1250 oya çıkardı. CHP oyunu 2009 seçimine oranla yüzde 43 artırırken AK Parti yüzde 1 oy kaybı yaşadı. AK Parti’nin en büyük hezimetiydi! Onca çalışma, gelen giden, miting, vaat, kesenin ağzını açmalar işe yaramadı. Seçmenle ve teşkilatıyla ‘inatlaşmanın’ bedelini ağır ödemişti İktidar Partisi.

Aman Hocam!

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa’nın zor zamanlarda yaptıklarını takdir ettik, ediyoruz. Sevdiğimiz, sempati duyduğumuz bir isim oldu. Öte yandan Hoca’nın kampta “Şehrimizde imkânı olup bu imkanı kullanmayan, yetkisi olup da yetkisini kullanmayan insanların hangi duygularla o şehirde dolaşacağını gerçekten çok merak ediyorum. Bizim sorunumuzu çözmek zorundalar” diye konuşmasını en hafif tabirle yadırgadım. Bu tür sert söylemler fayda yerine zarar getirir. Üstelik bu sözleri Murat Diri diyebilir, Mehmet Şimşek haykırabilir, Erkan Koca söyleyebilir... İcra Kurulu, Divan Kurulu dese olabilir ama Çapa’ya yakışmadı. Aşırı stres altında söylendiği için üzerinde fazla durmuyorum. Aman Hocam biraz dikkat lütfen...

Fena halde yanılıyorlar

Saadet Partisi’nin Büyükşehir Adayı Levent Baştürk’ü gökte ararken Twitter’da buldum! Hemen paylaşımlarını okumaya başladım. Oku oku bitmiyor! Baştürk, 50 bine yakın tweet atmış... İlk izlenimim SP’nin son derece doğru bir karar verdiği yönünde oldu. Eskişehir için ‘mükemmel’ bir aday denebilir. Sadece Eskişehir, Türkiye değil dünyada olanın bitenin farkında olan bir isim. Vicdanlı olduğu belli. Net söylemleri var. Acayip de atarlı! Daha şimdiden trollere falan neler neler... Önümüzdeki günlerde sahaya inecek. Seçim AK Parti ve CHP arasında ya da ittifaklar arasında geçecek diyenler fena halde yanılıyor. Baştürk’ün sürece önemli katkılar yapacağına inanıyorum.

İttifaklarda son durum

  • AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı tıkır tıkır işliyor
  • CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı çatır çatır çatırdıyor
  • Cumhur İttifakı kışla gibi derli toplu
  • Millet İttifakı öğrenci evi kadar dağınık
  • Cumhur İttifakı 40 yaşında aklı başında gibi
  • Millet İttifakı 17 yaşında başında kavak yelleri esiyor gibi
  • Cumhur dikkatli, titiz, yapıcı
  • Millet savruk, kavgacı, olumsuz
  • Cumhur İttifakı yüzüncü yılını dolduruyor gibi
  • Millet İttifakı dün kurulmuş gibi
  • Cumhur İttifakı kazanmaya odaklı
  • Millet İttifakı gövde gösterisine meraklı
  • Cumhur İttifakı senfoniyi andırıyor
  • Millet İttifakı Ankara Havaları kıvamında

Kıskandım

  • Murat Taşkın’ın TÜLOMSAŞ için kaleme aldığı yazıyı
  • İbrahim Eldem’in gazoz koleksiyonunu
  • Han Kaymakamlığının logosunu yapanı
  • İsmail Kumru’nun Kılıçoğlu Plaza’dan yaptığı selfieyi
  • Ara Pas Youtube kanalını
  • Başarılı bir organizasyona imza atan Hüseyin Büdüş’ü
  • Esgündem Dergisi için özel çalışmalar yapan Özge Zaim Sarıoğlu’nu
  • ESES için yaptıklarıyla tarihe geçen Mehmet Şimşek’i
  • Sosyal medyada hayli ilgi gören Prof. Dr. Gaye Usluer’i
  • Bütün gelişmeleri benden önce öğrenen Faruk Akay’ı
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sermaye bitti.. 13 Ocak 2019 14:47

Rahmetli aydın arat büyükşehir belediye başkanı iken geniş caddeler açtı. Simdi yilmaz bey de o yollarin ortasına demir rayları döşedi. Çok akıllıca. E hadi şimdi yollar bitti Tramvay nerden geçecek bakalım

1 1 Cevap Yaz
vatandaş 13 Ocak 2019 00:12

sayın hocam teknoloji ve bilgi çağındayız şehir merkezinde ilçelerde köylerde kırsalda vatandaşlar hangi hizmetlerin yapıldığın hangi hizmetlerin yapılmadığını hangi hizmetlerin yapılmadan yapılıyormuş gibi reklamı yapıldığını çok iyi biliyor

1 4 Cevap Yaz
Murat 12 Ocak 2019 14:33

13+2=15+0 olacak inşallah

6 4 Cevap Yaz
Sadi 12 Ocak 2019 14:20

Hocanın şovu 5 yıl yatıp sonunda elinde süt bidonuyla proje takdimidir. SUNARIM.

10 7 Cevap Yaz
Esnaf 12 Ocak 2019 14:04

cumhur ittifakini ovmus.millet ittifakini yermissiniz.Oysa unuttugunuz,cumhur ittifakini olusturanlarin iktidara sahip olmalarinin ,yanlarindakilerinde.koltuklarini koruma ugruna iktidarin emrinden cikmamalaridir.Bu durumda ,emre itaat oldugu surece zaten bir sorunda cikmaz......

3 9 Cevap Yaz
kenan 12 Ocak 2019 13:50

2014 seçimlerinde mahmudiye seçimnleri iptal edilince mhpve dp seçmeni chp ye yöneldi ama şimdi mhp seçmeni akp ye verecek.

10 6 Cevap Yaz
kenan 12 Ocak 2019 13:48

yapılanı vatandaş görüyor anlatmaya gerek yok büyükşehirin yapmadıklarınıda görüyoruz.

8 6 Cevap Yaz
hasan Şen 12 Ocak 2019 10:35

mehmet şimşek adamdır

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi