Kırka için 40 takla gerek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kırka için 40 takla gerek
A
a

TBMM Plan ve Bütçe Komiyonu'nunda konuşan Utku Çakırözer, çözüm bekleyen acil sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a aktardı. Çakırözer, “Afyonlu yurttaşlarımız rahat seyahat ediyor ama il sınırına gelince Kırka’ya gelmek için 40 takla atmak gerekiyor” dedi.

Sütiş Eskişehir
Çakırözer, kentin ulaştırma konusunda çözüm bekleyen acil sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bütçe görüşmeleri sırasında Bakan Ahmet Arslan’a aktardı. Seyitgazi-Afyon yolunun ne zaman tamamlanacağını soran Çakırözer, “Afyon’dan Eskişehir’e Afyonlu yurttaşlarımız rahat seyahat ediyor ama Eskişehir il sınırına gelince, ne hikmetse, Kırka’ya gelmek için 40 takla atmak gerekiyor. Seyitgazi-Kırka-Eskişehir arasında yer alan Afyonkarahisar karayolunun, Afyon il sınırları içindeki bölümünün duble yol yapıldı. Kırka-Seyitgazi- Eskişehir yolu hem dar, hem virajlı ve bu yolda çok sayıda kaza yaşanıyor. Yolun bir kısmı hala yapılmadı. Bu yolun bir an önce tamamlanması lazım. Ayrıca Mihalıççık-Beypazarı yolunun kara yolu ağına alınması ulaşımı çok rahatlatacaktır, Mihalıççıklıların da ulaşımını sağlayacaktır” dedi.


ESKİŞEHİR’DEN UÇUŞ OLMADIĞINI HATIRLATIN

Çakırözer, Bakan Arslan’dan bir kez daha Anadolu Üniversitesi Havalimanı’nın aktif kullanımı için de yurt içi ve yurt dışı tarifeli uçuş başlatılmasını istedi. Görüşmeler sırasında Başbakan Binali Yıldırım’ın Eskişehir ziyaretini hatırlatan Çakırözer, “Başbakan Eskişehir’i ziyaretinde ‘Eskişehir’den uçağa binerseniz üç saatte 56 ülkeye uçarsanız’ diyor. Yıldırım’ın Eskişehir’imizi örnek göstermesi bizler için gurur verici. Fakat Eskişehir’e bunca övgü yapılıyor ama Eskişehir’de uçak seferleri yok. Eskişehir havalimanı hizmet kalitesi ve sürekliliği ile havacılık sektörüne her yönden büyük katkı sağlayacak potansiyele sahip. Eskişehir'e hem ulaşım hem de ticari alanda lojistik merkez oluşturulmasına katkı sağlanması adına uçuşlar bir an önce başlatılmalıdır” diye konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
goll 7 Kasım 2017 18:25

vay jeton yeni mi düştü ayvalıkta bedava zeytin yenilince kırka aklınıza mı geldi valla bravo nasıl beceriyorsunuz

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi