Ahmet Ataç 15 02 2024

Kireçlenme Tedavisi İçin Önemli Çalışma

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kireçlenme Tedavisi İçin Önemli Çalışma
A
a

Kireçlenme Tedavisi İçin Önemli Çalışma

Sütiş Eskişehir
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) akademisyenlerinin, ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik gerçekleştirdikleri proje çalışması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Proje çalışması Doç. Dr. Fatih Kar sorumluluğunda ve Doç. Dr. Cansu Özbayer, Dr. Öğretim üyesi Ayşe Çakır Gündoğdu ile Öğr. Gör. Ezgi Kar’dan oluşan araştırma ekibi tarafından gerçekleştirilecektir.
ESOGÜ-KSBÜ ortaklı “Dejenere Sinovial Sıvılar İçin Hareketi Kolaylaştırmaya Yönelik Yeni Sentezlenmiş Enjekte Edilebilir Bor Nitrür Hyalüronik Asit Hibrit Hidrojellerin Tribolojisi ve Osteoartrit Üzerinde Moleküler Araştırmaları” başlıklı proje TÜSEB Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (B grubu) çerçevesinde desteklenmeye değer bulundu.
Doç. Dr. Kar, “Proje çalışmamız, halk dilinde ‘kireçlenmenin’ azaltılmasına yönelik yenilikçi bir mühendislik yaklaşımı benimseyerek hastalığın yapısal ilerlemesini önleyecek potansiyel yeni bir tedavi yönteminin ön çalışmalarını kapsamakta ve disiplinler arası bir araştırma olma özelliğini taşımaktadır. Proje 2 yıl süre ile desteklenecektir" dedi.
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi