Kimsenin arka bahçesi değiliz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kimsenin arka bahçesi değiliz!
A
a

Eskişehir Baro Başkanı Avukat Mustafa Elagöz, “Kimsenin arka bahçesi değiliz. Hukuk kuralları bizim evrensel kurallarımızdır” dedi.

Sütiş Eskişehir
E skişehir Baro Başkanı Avukat Mustafa Elagöz, Genel Sekreter İzzet Aslan, Başkan Yardımcısı İbrahim Malkoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özcan, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eskişehir basının çok güçlü olduğunu söyleyen Başkan Elagöz, Türkiye’de basının Yasama, Yürütme ve Yargı’dan sonra dördüncü güç olduğunu söyledi. Elagöz, “Basın özgürlüğünü önemsiyoruz çünkü basın özgürlüğünün olduğu toplumlar demokrasinin ileri seviyede olduğu toplumlardır. Basın özgürlüğünün olduğu toplumlar hukuk devletinin içselleştirildiği toplumlardır. Ülkemizde de basın özgürlüğü şu anki durumdan daha ileri seviyeye gitmesi ümidimizdir. Eskişehir’deki yerel basın mensuplarımızın her konuda desteklenmesi, kurumlarımızla karşılıklı iş birliği içerisinde basınımıza yardımcı olunması gerektiğini de düşünüyoruz” dedi.

DİYALOG ŞART

Yeni dönemde Eskişehir Barosu’nun farklı bir vizyonla yönetileceğini ifade eden Elagöz, “Özellikle kurumlarımızla, basınımızla daha sıcak, daha içten, daha samimi diyaloglar kurulması niyetindeyiz. Yönetim anlayışımız bu olacak. Biz yargı kurumunun bir parçasıyız. Tarafsız olmak zorundayız. Hukuk kurallarının da dışına asla çıkmamalıyız. Elbette bir duruşumuz var. Eskişehir Barosu nitelik ve nicelik olarak gerçekten güçlü bir baro. Bu anlamla Baro Başkanı olarak bizlere de büyük görevler düşüyor” diye konuştu.

DESTEK VERİLECEK

Kimseyle kavga etmeye niyetli olmadıklarını belirten Baro Başkanı Elagöz, şunları söyledi: “Kimsenin arka bahçesi değiliz. Hukuk kuralları bizim evrensel kurallarımızdır. Elbette ki hukuksuzluk iktidardan gelir. Neden? Güç iktidardır. Yani varsa da bir hukuksuz davranış buradan gelir. Buradaki hukuksuzluklara karşılık Eskişehir Barosu geçmişte nasıl davrandıysa bundan sonra da aynı şekilde davranacak. Ancak hukuk sınırlarının dışına asla çıkmamak kaydıyla. Onu başardığınız an zaten kamuoyu gerekli desteği de bize verecektir.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi