Kimileri aşk kimileri devrim dedi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kimileri aşk kimileri devrim dedi
A
a

Tarihler 19 Haziran 1965’i gösteriyordu Anadolu bozkırında müthiş bir volkan patladı. Önüne kattığını götüren ve 52 yıldır karşılıksız yaşanan bu aşkın adı Eskişehirspor’du.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Devrimin ayak sesleri
Merhum İş adamı Aziz Bolel, 1965 Haziran’ında “Eskişehir'de bir fabrika kurar gibi Eskişehirspor'u kuracağız” sözleriyle şehri heyecanlandırmıştı. Çok geçmedi, bu sözlerin hemen ardından 19 Haziran’da Eskişehirspor kuruldu. Kurulduğu ilk yıl şampiyon olarak şimdiki adıyla Süper Lig’e yükselen Kırmızı Şimşekler, Anadolu devriminin ayak seslerini duyuruyordu. Kısa sürede şampiyonluk yarışı veren Es Es, İstanbul takımlarının korkulu rüyası oldu. Yarım asırlık çınar bugün 52. Yaşını kutluyor.
 
1 Temmuz’a alındı
Her yıl 19 Haziran'da gerçekleştirilen Eskişehirspor doğum günü kutlamaları bu sene Ramazan ayına gelmesi sebebiyle 1 Temmuz Cumartesi gününe alındı. Eskişehirspor Taraftarlar Birliği (ETB) 1 Temmuz Cumartesi günü 20.00'de Adalar Migros önünde kutlamaları organize edecek. ETB şehre seslenerek, “Bugün tüm halkımızı Siyah-Kırmızı giymeye ve şehirde öyle dolaşmaya davet ediyoruz” dedi. Türk futboluna ilkleri yaşatan, tribün kültürünü aşılayan Eskişehirspor, hala Anadolu’nun rol modeli olmaya devam ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi