Kim ne yapacaksa hemen yapsın!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kim ne yapacaksa hemen yapsın!
A
a

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek şehrin ileri gelenlerine seslenerek kulübe sahip çıkılmasını istedi…

Sütiş Eskişehir

Kim ne yapacaksa hemen yapsın

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Kulübün zor durumda olduğunu söyleyen Şimşek, “Vali bey mi, belediye başkanları mı yapacak kim yapacaksa bir şeyler yapsın. Birlik toplantısı olması gerekiyor. Çaresizlik içerisindeyiz” diyerek şehrin duyarsızlığına isyan etti.

 

Futbol takımı dahi yok

“Takım küme düştü. Biz takımı küme düşüren bir yönetim olarak taraftarımızdan özür dileriz. Başaramadık, beceremedik. Ama inanın elimizden geleni yapmaya çalıştık. İlk göreve geldiğimizde futbol takımımız dahi yoktu. Kamp yapmalarını sağladık. Altyapı transfer yasağını kaldırdık. -6 puan silme cezaları geldi. Kimseye duyurmadan çözdük. Spor Toto’da yıllardır alınamayan paramız vardı. Onu çözdük. FIFA’dan yargılama ücretleri geldi. 2,5 Milyon TL civarı. Ödemezseniz -3, -6 veya küme düşürme cezası uygulatacağız şeklinde bir yazıyla karşılaştık. Bunu kulübümüzden para çıkmadan hallettik.”

 

Kimse arayıp sormuyor

“Sponsor ve para bulmaya çalıştık. Şehirde sponsor bulamadık. Bulduklarımızın yüzde 90’u şehir dışıydı. Hiç beklemediğimiz insanlar ve kurumlar destekler verdi. Ahmet Başal kulüp zarar görmesin diye elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şehirden kimse arayıp sormuyor. Şu anda biz ne yapacağımızı bilmemenin çaresizliği içerisindeyiz. Hiç kimse yardım etmiyor. Arayıp soran yok. İsterdik ki kongre kararı aldığımızda şehrin mülki amiri, abilerimiz dediğimiz kişiler herkesi bir araya toplar bir ortam sağlar gerekirse ortak liste yapılırdı. Bunların hiç biri olmadı.”

 

Koca şehir bir dosyayı kapatamadı

“Liste yapmaya çalışan insanların olduğunu duyuyoruz. Bizimle konuşmak yerine belediye başkanlarına mülkü amirlere gidenler var. Her şeyimiz şeffaf ama neden böyle inanın bilemiyoruz. Çok üzülüyoruz. Önümüzdeki sezon ne yapacağımızı bilmiyoruz. Şehrin hareket etmesi gerekiyor. Biz yöneteceğiz diye derdimiz yok. Koca şehir Trabzon dosyasını kapatamadı. Tribün liderimizi almaya çalışıyorlar. Maçlara sokmamaya çalışıyorlar. Bunaldık iyice. Bize ve kulübünüze sahip çıkın.”

Birlik toplantısı yapılmalı

“Bir birlik toplantısı gibi bir şeylerin yapılması gerekiyor. Vali bey mi yapacak belediye başkanları mı yapacak kim yapacaksa bir şeyler yapsın. Gerekirse eski yöneticiler toplansın. Bir şeylerin çözülmesi gerekiyor. Borcumuz 287 Milyon TL. A’dan Z’ye bütün borçlarımız bu. Bizim arkadan gelecek dosyamız veya borcumuz yok. 50 Milyona yakın borç kapattık. Kur farkı var. Genel kurul kararı aldığımızdan beri kulüpteyiz ve çalışıyoruz. Futbolcularımızdan an itibariyle kulübü küme düşürdükleri için TFF’ye başvuran 7 futbolcu oldu. Yani büyük ihtimalle üzüldükleri için TFF’ye başvurmuşlar.”

 

Bizim çapımız belli

“Ben ve arkadaşlarım Eskişehirsporluyuz. Biz kimse çıkmadı diye çıktık. Bizim çapımız belli. Seyrettiniz gördünüz. Elimizden geleni yaptık. Koca bir şehir 1 dosyayı kapatamadı. Bizimle dalga geçiyorlar. Küfürleri saymıyorum. Kampanya kampanya nereye kadar. Sportif başarı olmazsa maalesef böyle olur. Her şey güzel olsa bize basın toplantısı bile yaptırmazlardı. İçeri giremezdik. Herkesi bir araya toplayacak bir abiye ihtiyaç var. 5-10 senedir o abi çıkmadı.”

 

 

Kulüp yönetebilir bir halde

“5 senedir bu kulüpte yönetici olanlar kulübün borcunu ödemek için uğraşıyorlar. 287 Milyon TL futbol camiasında çok büyük bir borç değil. 15-20 milyon TL’ye transfer açılacak noktaya gelindi. Yüzüldü yüzüldü kuyruğuna gelindi. Ama birliktelik ve maddi destek olamadığı için açılmıyor. Başka bir takıma 20 Milyon TL’ye transfer yasağı kalkacak desek gülerler bize. Bir amatör küme takımı bütçesiyle dönüyoruz.  İnanın çok büyük borç yok. Eskişehirspor dipsiz kuyu değil. Yönetilebilir bir hale geldi. Gidin diğer kulüplere bakın sonra Eskişehirspor’un borcunu konuşun.”

 

Bütün yetki Kazım Kurt’ta

“Zamanında Eskişehirspor’a bir şeyler verilmiş ama hep sözle verilmiş. Kağıt vs yok. Petrol konusunda bizim olmayan şeyleri konuşuyoruz. Bütün yetki Odunpazarı ve Kazım Kurt başkanımızda. Kazım başkan ile çok görüştük. İhalesi olacak. Muhtemelen Temmuz ayının ilk haftası ihalesi olacak. Kulübümüzün şirketi var. Temiz, güzel, faturalı. Elden para dönmedi. Makbuzsuz veya banka dekontsuz hiçbir şey yapılmadı.”

 

Borç 287 milyon lira

Eskişehirspor Kulübü’nün borcu düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Kulübün Mali Asbaşkanı Özgür Marankoz yaptığı açıklamada borcun 287 milyon olduğunu belirtti.

 

Kur farkı yüzünden

Marankoz yaptığı açıklamada, “Herkesin aklındaki temel soru şu olacaktır. Önceki dönemde 250 Milyon TL civarındaki borç nasıl 287 Milyon TL oldu? O dönem Euro kuru 10.16 TL’ydi. Ama şu anda 17 TL seviyesinde. Kur yüzde 70 artmasına rağmen borcumuz yüzde 10 arttı. 50 Milyon borç kapatmasak 350 Milyon TL bandına çıkacaktı. Stadyuma, esnafa, futbolcuya yani herkese olan borcumuz 287 Milyon TL’dir. 157 bin İsviçre Frangı’nın da ödenmesiyle beraber 48 Milyon TL gibi bir borç azaldı. Spor Toto mevzusu hariç.

 

Şehrin Namusunu temizleriz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek, Onur Arı hakkında çıkan transfer haberlerine de değindi. Şimşek, “Onur Arı’ya resmi teklif yok. Öbür şehir takımının (Trabzonspor) borcunu kapatacak bir rakama gidecekse isteriz yani. Yüksek rakam gelirse en azından bir futbolcuyu gözden çıkarıp şehrin namusunu temizleriz. TFF’ye başvuranların henüz süresi dolmadı. Aralarında 1-2 tanesi gidebilir. Gitmesini istemediklerimizi durdurmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.


Akaminko’nun alacağı artmış

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek FIFA’daki dosyalar hakkında açıklamada bulunurken alacaklı olan Jerry Akaminko dosyası hakkında ise çarpıcı ifadelerde bulundu. Şimşek, “Cristian Tanase’nin taksitlerini ödeyemedik. En içime sinmeyerek ödemeye çalıştığımız dosya. Altyapı transfer tahtasını açmaya çalıştık. Mecbur kalıp Tanase’ye ödeme yaptık. Jerry Akaminko dosyası çok ayrı bir dosya. Azalacağı yere artmış. Bu dosyayı görmek isteyen gelsin kulübe baksın” dedi. Mustafa Akgören zamanında yapılandırılan Akaminko dosyasının bu şekilde artması, gözleri şimdi Akgören ve yönetime çevirdi.

 

Stadyumda oynamak istemiyoruz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek yeni sezonda maçları mevcut stadyumda oynamak istemediklerini söyledi. Şimşek, “Bizim olmayan stadyumda maç oynuyoruz. Stadyuma borcumuz 15 Milyon lira. Biz yeni stadyumda maçlara çıkmak istemiyoruz. Geçen sene 1 maç 85 bin TL (Güvenlik ve kumanya hariç). Borcun 15 milyonu da oradan geliyor. Bilet geliri ve masrafımız belli. Biz 85 bin TL’lik stadyumda oynayacak, o lükse sahip değiliz. Biz isteriz ki ESTÜ sahasında oynamak” dedi.

 

Kulüp lisansı için uğraşıyoruz

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mehmet Şimşek Kulüp lisansı ve transfer yasağı ile ilgili konuştu. Şimşek, “Kulüp lisansı alınması gerekiyor. -30 ile -3 arası puan cezası veriliyor. Evraklarımızı gönderdik. Eksiklerimizi gönderdiler. Onları tamamlıyoruz. Transfer tahtası için çalışma yapamıyoruz. Transferi açmak için 20 milyon TL lazım. Bizim öyle bir paramız yok. O yüzden boş yere arayıp imza verin demeye gerek yok” dedi.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Talip 26 Mayıs 2022 07:00

Trabzon halkına yaptığınız yanlışın bedelini ödüyorsunuz

10 1 Cevap Yaz
Hadi işine

Ne.. hadi orada.Türkiye nin en ağlak şikeci ve devlet kaynaklarını kullanan kulubü Trabzonspor dur.Ahkam kesme.

0 4
başkan 25 Mayıs 2022 19:52

kulünü siz düşürmedimiz özür dilemeyin özür dileyecekler başkaları onlarda pişkin sizin yapamadığınız/ yapmadığınız bu kulübü bu hale getirenlerden hesap sormadığınız ve o zamanlar yapılanları acıklamadınız bunlar yapılmayınca güven yok kimseden destek göremezsiniz.

0 6 Cevap Yaz
Ahmet Yılmaz 25 Mayıs 2022 19:45

Başkan ağlaya ağlaya bir hal oldun yaa, pancarcıdan, nakliyeciden götürdükleri paralaraları istesene,

1 11 Cevap Yaz
48esesli26 25 Mayıs 2022 19:37

desenize bu sene de köy takımlarına yenilcez şu feleğin işine bak

1 6 Cevap Yaz
Orhan 25 Mayıs 2022 16:21

Yapamıyorsanız bırakırsınız kayyuma gider bu ısrar neden

1 8 Cevap Yaz
pompeo

bunlar aabilerini satmaz... satamaz ... kendileri de zaten Önce Dümen ekibinde yeraldiydi .. .

0 1
ESESLİ 25 Mayıs 2022 15:58

ŞİRKETLEŞELİM AĞLAMAYIN YAPAMIYORSANIZ GİDİN

0 12 Cevap Yaz
Redkit 25 Mayıs 2022 15:35

Amatör Lig hazirliklari başlasın diyor kisaca

3 13 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi