Kılıçdaroğlu’ndan seçim sonrası ilk açıklama

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu’ndan seçim sonrası ilk açıklama
A
a

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun sonuçları üzerine açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Şu andan itibaren bana oy verin herkesi dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor, ayakta ve buradayız" dedi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52'lik oy oranı ile kazandı. Nüfusun yoğun olduğu bazı büyükşehirlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu önde olmasına rağmen oyu yüzde 48'de kaldı. Sonuçların kesinleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçiminin ardından Kısıklı'da halka seslendi. Erdoğan'ın rakibi Kılıçdaroğlu canlı yayında açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında, "Hakkınızın yenmesine müsaade edemezdim etmedim. Ben bir kardeşiniz, dostunuz, amcanız her şeyden önce bu toprakların bir insanı olarak hakkınız için bolluk bereket içinde yaşayın diye mücadele verdim, vermeye de devam edeceğim. Sizlerden ricam var: Kendiniz için, evlatlarınız için, emekliler için, demokrasi mücadelesi vermeye destek verin. Son yılların en adil olmayan seçim sürecini yaşadık.Demokrasi mücadelemizin gerçek kahramanı kadınlar ve gençlerdir. Onları selamlıyorum. Bu seçimde halkın otoriter bir rejimi değiştirme iradesi net şekilde ortaya çıkmıştır." dedi.


'Yürüyüşümüz sürüyor ve ayaktayız' diyen Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı tüm cephelerde mücadelesini vermektedir. Bu vatan için ne yapsak azdır. Benim asıl üzüntü sebebim ülkeyi bekleyen sıkıntılardır. Bu sıkıntılar karşısında da ilk biz duracağız. Şu andan itibaren bana oy verin herkesi dimdik ayakta görmek istiyorum. Yürüyüşümüz sürüyor, ayakta ve buradayız" ifadelerini kullandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi