Kılıçdaroğlu başından beri Büyükerşen diyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu başından beri Büyükerşen diyor
A
a

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen ve İlhan Kesici'yi İP lideri Akşener’in kaprislerine kurban edince elindeki tek isimde karar kıldı. Şimdi CHP’nin masasındaki en güçlü aday Abdüllatif Şener!

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkaracağı ismi hala açıklayamaması parti içinde çekişmeye yol açtı. İki defa CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip olarak çıkan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, aday olmak için tüm adamlarını Genel Merkez’e baskı kurması için görevlendirdi. Hem Yalova hem de Trakya bölgesinde yaşayan binlerce partili İnce’nin aday yapılması için partinin telefonlarını kilitledi. 20’ye yakın milletvekili parti merkezinde adeta nöbet tutarak İnce için Kılıçdaroğlu’na baskı kurdular. Ancak Kılıçdaroğlu’nun tüm bu baskılara rağmen İnce’yi aday yapmayacağı kulislerde konuşulmaya başlandı.


GÜÇLENMESİNİ İSTEMİYOR 

CHP’de henüz belirlenmeyen adaylarla ilgili üç ismin ön plana çıktığı konuşuluyor. İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le birlikte Muharrem İnce’nin de aday olma şansının bulunduğu öğrenildi. AKŞAM’a konuşan bir CHP’li, “Kemal Bey daha 6 gün önce ekonomiden anlayan, kavga etmeyen, polemiklerden kaçan bir aday göstereceğini açıkladı. Bu tarife şu anda Kesici ve Büyükerşen uyuyor. Bir de Kılıçdaroğlu, İnce’nin güçlenmesini istemiyor. Kemal Bey CHP dışında bir aday gösterecekse kesinlikle bu isim ittifak partileri tarafından belirlenmiş isim olacaktır” dedi.


O İSİM ŞENER Mİ? 

Kılıçdaroğlu başından beri Kesici ve Büyükerşen isminde diretiyordu. Kulislere yansıyan bilgilere göre ittifak partilerinin “Yılmaz Büyükerşen yaşlı, İlhan Kesici ise 1994’de Recep Tayyip Erdoğan’a seçim kaybetti” denilerek veto yedi. İttifak görüşmelerinde seçimlerin ikinci tura kalması halinde her partiliden oy alabilecek bir isim de karar kılındığı, bu kişinin de AK Parti’den istifa eden Abdüllatif Şener olduğu kulislere yansıdı.

Kılıçdaroğlu’nun bir hafta önce adaylarını tarif ederken “Ekonomiden anlayan” kısmına Şener uyuyor.


'Çok olumlu gelişmeler var' 

İttifak partileri en doğru ismin Abdullah Gül olduğunu açıklasalar da Kılıçdaroğlu parti tabanına bunu kabul ettiremedi. Şimdi CHP tabanının eski AK Partili Abdüllatif Şener ismine nasıl bakacağı merak konusu. Şener’in Gül’ün aday yapılmak istenmesiyle ilgili yaptığı açıklamalar da adaylığın bir startı olarak yorumlandı. Şener ise “Çok olumlu gelişmeler var” sözüyle adeta adaylığını doğruladı.


Bizi değil ancak CHP’lileri çıldırtır 

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin cumhurbaşkanı adaylığı için kulislerde eski bakan Abdüllatif Şener’in adının geçmesine ilişkin olarak, “Bu bizi değil CHP’lileri çıldırtır” diyerek şunları kaydetti: Çılgın CHP’liler harekete geçebilir. Sayın Kılıçdaroğlu 400 kilometre yürümüştü, herhalde bir 400 kilometre daha yürümesi lazım genel başkanlığını tescil edebilmesi için!


BAYKAL'A GİTTİ, GÖRÜŞEMEDİ

Kılıçdaroğlu, önceki akşam Antalya Milletvekili Deniz Baykal'la tedavi gördüğü GATA'da bir görüşme gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesinin ardından Deniz Baykal yeniden milletvekilliğine aday olmaya karar verdi. Dün de Abdüllatif Şener, Baykal'ı hastanede ziyaret etmek istedi. Ancak Şener, Baykal ile görüşemeden GATA'dan ayrıldı.


Kılıçdaroğlu nabız yokladı

CHP’nin gizlilik içinde sürdürdüğü cumhurbaşkanı adayını belirleme sürecinde sona gelindi. Aday, yarın düzenlenecek toplantı ile açıklanacak. Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun Abdüllatif Şener'e danışmanlarını gönderip nabız yokladığı ifade edildi. Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre CHP’nin, milletvekilliği adaylığı için sol görüşleriyle tanınan isimlere teklif götüreceği öğrenildi.
Bu isimler arasında Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Murat Sevinç, gazeteci Ahmet Şık, sanatçılar Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Balyoz ve Ergenekon davalarının bazı mağdurlarının da olabileceği belirtiliyor. 

CHP’de bugüne kadar cumhurbaşkanı adayı olarak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İstanbul Milletvekili İlhan Kesici gibi isimler anılırken, son üç gündür Abdüllatif Şener ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin isimleri kulislerde konuşuluyordu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi