Kendi kirazlarını markette 4 katı fiyata görünce...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kendi kirazlarını markette 4 katı fiyata görünce...
A
a

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde toptancılar kirazın kilogramını 2 TL’den alırken, aynı kirazın ilçede marketlerde paketlenmiş halde 8 TL 95 kuruştan satılması üreticiyi üzüyor

Sütiş Eskişehir
Kütahya haberi: Kütahya’nın Şaphane ilçesinde toptancılar kirazın kilogramını 2 TL’den alırken, aynı kirazın ilçede marketlerde paketlenmiş halde 8 TL 95 kuruştan satılması üreticiyi üzüyor.
Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, yaptığı açıklamada, ’’Kiraz alınan merkezimiz ile market arasında 100 metrelik mesafe var. Aynı kiraz toptan alım merkezinde kilogramı 2 TL’den alınırken markette neredeyse 9 TL’den satılması üreticilerimiz için son derece üzücüdür, Aradaki tek fark satılan kirazın ambalaj içinde olmasıdır. Bizim derdimiz Afyon ve çevre illere 5 TL gibi rakamdan alınan kirazın Şaphane ilçemizde de aynı fiyattan alınmasıdır. Yetkililerimizden üreticilerimiz için acil destek istiyoruz’’ dedi.

 
Kaynak : Kütahya Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esfana 30 Haziran 2020 21:58

Toptancı 5 liradan alsin diyor O zaman vatandaşa 20 TL den satarlar

0 0 Cevap Yaz
çiftçi 30 Haziran 2020 15:56

üreticiler kooperatifleşsin halka daha ucuza ürünleri satarlar. hem kendileri kazanır hemde halk kazanır. üretime zerre kadar katkısı olmayan ve her geçen gün zenginleşen aracılarda böylelikle yok olmuş olur.

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi