Keçilerine Yedirmek İçin 34 Meşe Ağacını Kesen Çobana 12 Bin Lira Ceza

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Keçilerine Yedirmek İçin 34 Meşe Ağacını Kesen Çobana 12 Bin Lira Ceza
A
a

34 Adet Meşe Ağacının, Keçilere Yedirmek Amacıyla Kesmişler

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik’te toplam 4 hektarlık alanda bulunan 34 adet meşe ağacını keçilerine yedirmek amacıyla kesen ve suçüstü yakalanan çobana 12 bin TL ceza kesilirken, İnhisar Kaymakam Ali Açıkgöz, alanda yaptığı incelemede toplamda 502 ağacın kesildiği söyleyerek, "4 hektar meşelik alanı yok ettiğini tespit ettik. Sorumlular, adalet karşısında hesap verecekler" dedi
Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı Samrı köyünde Civan Sırtı Devlet Ormanında bazı çobanların, ağıllarının etrafındaki meşe ağaçlarının dallarını ve yapraklarını keçilere yedirmek için kestikleri ihbarını alan jandarma ekipleri hemen harekete geçti. İnhisar Kaymakamı Ali Açıkgöz, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İnhisar Orman İşletme Şefliği personelleri ile beraber inceleme yaptı. Yapılan incelemelerde toplam 4 hektarlık alanda bulunan 502 adet meşe ağacının, keçilerine yedirmek amacıyla kesildiği ve kullanılamaz hale getirildiği tespit edildi. Orman muhafaza görevlileri tarafından suçüstü yakalanan ve 34 ağacın kesilmesinden sorumlu olan şahsa 12 bin TL para cezası kesilirken, 468 ağaç ile ilgili olarak ise 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı.

"Sorumlular, adalet karşısında hesap verecekler"
Bilecik ilinde son 1 yılda meydana gelen orman yangınlarında toplam 6 hektar alanın yandığını ifade eden Kaymakam Açıkgöz: "Burada 4 hektarlık alandaki 502 ağacın kasıtlı olarak yok edildiğini ve orman emvali olarak dahi kullanılamayacak vaziyette çürümeye terk edildiğini görünce yüreğimiz yandı. Bilecik’in tamamında meydana gelen yangınlarda 6 hektar alan zarar görürken, sadece bu alanda birkaç kendini bilmezin 4 hektar meşelik alanı yok ettiğini tespit ettik. Sorumlular, adalet karşısında hesap verecekler" dedi.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi