Kazım Kurt vatandaşları böyle uyardı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt vatandaşları böyle uyardı...
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Hamamyolu Seçim İletişim Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Kurt, “Herkes oy kullandığı sandığa sahip çıksın. Kediler girebilir kuşlar çıkabilir konabilir. Buna hazırlıklı olalım. Biz Eskişehir’de hakkımızı yedirmeyiz” dedi

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un Hamamyolu Seçim İletişim Merkezi açılış törenine CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. Konuşmalar öncesinde sahne alan Sanatçı Haşim Tayyar, kalabalığı coşturdu. Hep bir ağızdan şarkılar söyleyen Eskişehirlilere evlerinin penceresinden bakan vatandaşlar da eşlik etti. Sloganlar eşliğinde sahneye çıkan başkanlara ilgi büyük oldu.

24 SAAT ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Vatandaşlardan 31 Mart’ta destek isteyen Kurt, “Odunpazarı Belediyesi halkçı, sosyal belediyecilik projelerine devam edecek. Ama en önemli yaptığımız iş. Bu büyük paralara ihtiyaç olmadan sadece inanç ve istekle olan bir şey. Bizden önce Odunpazarı Belediyesi’nde işçilerimiz 3 ayda bir maaş alıyordu. Biz bunu reddettik. Hem alnının teri kurumadan ücreti vereceksin anlayıştan hem sosyal demokrat inancımızdan kaynaklanan mantığımızdan önce işçilerimizin, memurlarımızın haklarını teslim ettik. Bu emekçi kardeşlerimizin tümü sendikalı oldu. İmkansız denilen şey oldu, taşeron sendikalı oldu. Türkiye ondan sonra taşeron sendikalı oldu. Biz bunları sizlerin desteği ve güveniyle yaptık. Gelecek dönemde Odunpazarı’nı şaha kaldıracak projelerimiz var. Bunları sizlerle yapacağız. Birlikte yöneteceğiz. Derneklerle, sendikalarla, odalarla, her türlü katılıma açık yönetim anlayışıyla yapacağız. Herkes Eskişehir’de dersine çalışıp gelsin. Ben 5 yıl boyunca bizimle birlikte görev yapan belediye meclis üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Eskişehir’i kucaklayan, yeni dönemde o halk ittifakını yapan bir belediye meclisi kurduk. Onlarla yeni dönemi daha iyi, daha güzel ve katılımcı Odunpazarı haline dönüştüreceğiz. Elbette sizin 3-4 aydır yapmış olduğumuz mücadeleye vermiş olduğunuz katkıyı inkar edemeyiz. Sizler olmazsanız bizler olmayız. Kadınlarımızın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadınlarımız toplumun yarısı. Ama bizim çalışmalarımızın tamamı. Ben onlara teşekkür ediyorum. Onlar olduğu için biz bu seçimi kolay kazanırız. Kenarda kıyıda ikna olmayın varsa ikna edelim, sandığa gidelim. Sandığa gitmiyorum diyen varsa ikna edelim herkes sandığa gitsin. Herkes oy kullandığı sandığa sahip çıksın. Kediler girebilir kuşlar çıkabilir konabilir. Buna hazırlıklı olalım. Biz Eskişehir’de hakkımızı yedirmeyiz. Eskişehir halkı kararlıdır tutarlıdır yüreklidir. Pazar günü sandıklara sahip çıkan hemşerilerimle Pazar gün zaferi kutlamak üzere. Biz sizin için 24 saat çalışmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Başkanlar vatandaşla birlikte Seçim İletişim Merkezi’nde sohbet etti. Aynı zamanda alanda yemek ikramı da yapıldı.

DERS VERELİM

İl Başkanı Abdülkadir Adar, Bizler insanları kaynaştırmak istiyoruz. Bu seçimlerde konuların hepsini dikkate alarak oyumuzu kullanmak ve bizleri ötekileştirmeye çalışanlara ders vermeliyiz. Bunu tüm ilçelerde yapmalıyız. Ben artık yüreklilikle söyleyebiliyorum. Martın sonunun bahar olacağını artık adım kadar biliyorum. Bugüne kadar çalıştık, dolaştık. 31 Mart günü de hiçbir ayrım yapmaksızın sandığa gidecekler oyları kullanacaklar. O sandığa giren oyların aynı şeklide çıkması için sandık başında bulunun. Oy kullandığınız sandığa sahip çıkarsanız bu işin sonu zafer olacaktır” ifadelerini kullandı.

SINIF FARKINI KALDIRDIK

Eskişehir’de 2014 yılında Hamamyolu’nda çayın 2,5 lira olduğunu hatırlatan Başkan Kurt, “Şimdi 1 lira. Niye sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışıyla işletiyoruz. Halkımız için işletiyoruz. Eğer biz bu müdahaleyi yapmasaydık 5 liraya içerdiniz. O nedenle Odunpazarı’nda aracıyı, taşeronu kaldırıyoruz. Bundan sonraki dönemde inşallah bütün işleri kendimiz yapacağız. Benden önce 10 yıl iktidar partisinin belediye başkanı Odunpazarı’nı yönetti. 10 yılda, 16 milyon lira araç ve otobüs kiralamak için para ödedi. Ben ne yaptım, baktım ki burada bir kata külli var, araçları satın aldım. 6 milyon liraya. Şuanda 170 araçlık bir filomuz var ve sadece çalıştığı zaman masraf ediyor. Tasarruf böyle olur. Kaynak yaratmak, iş yapmak böyle olur. Hamamyolu’nu yaptık, dünyanın bütün yarışmalarında ödül aldı. Çünkü Hamamyolu bir sosyal toplumsal dönüşüm projesidir. Burada sınıf farkını kaldırdık. Eskişehir’in zengini de yoksulu da 1 liraya çay içiyor” diye konuştu.

İKTİDAR SINIFTA KALDI​

Sözlerine “Biz buraya küçük bir seçim bürosu açacaktık. Siz sanki vilayet meydanına cumhurbaşkanı gelmiş gibi toplanmışsınız. Yapmayın böyle. Korkutuyorsunuz. Önümüzdeki hafta 5 bakan daha gelecek. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” ifadeleriyle başlayan Başkan Kurt, kalabalıktan büyük alkış aldı. Kurt, “31 Mart Türkiye için önemli seçimlerden biri. Hiçbir şey dünyanın sonu değildir. Bu seçimi beka sorunu Türkiye’nin sonu filan gibi algılatmaya çalışanlara inanmayın. Yılmaz Hoca 4 sefer belediye başkanı seçildi. Türkiye’nin bekasına bir şey oldu mu? Olmadı. Ahmet Ataç 3 sefer belediye başkanı seçildi. Türkiye’nin bekasıyla ilgili bir şey oldu mu? 2014’te ben Odunpazarı’na seçildim bir şey oldu mu? 2019’da seçilirsek neden beka olsun? Böyle bir uydurmaya Eskişehirli kanmaz. Eğer Türkiye’de bir sıkıntı varsa iktidardakilerin sıkıntısıdır. 17 yıldır ezici çoğunlukla yöneteceksiniz, hala gençlerimize iş bulamayacaksınız sonra seçimi biz kaybedersek beka sorunu olacak. Yok, böyle bir şey. Türkiye’de 17 yıllık iktidar başarısızdır, beceriksizdir. Hem iç politikada hem dış politikada hem ekonomide sınıfta kalmıştır. Bunu başka türlü göstererek bu seçimi de kurtarayım demek insan aklıyla alay etmek demektir” dedi.

PALAVRAYLA POLİTİKA OLMAZ​

Kurt, sözlerine şöyle devam etti: “Baraj sorunu vardı. Barajı kaldırmaya cesaret edemediler. İttifak yasası çıkartıp birilerine barajı geçirttiler. CHP ne yaptı? Biz sizden daha akıllıyız dedi. Başka ittifaklar kurdu, meclise 5 parti daha soktu. Çok partili demokrasi böyle olur. Şimdi cumhur ittifakı bir tarafta millet ittifakı bir tarafta ama diyor ki millet, zillet, illet her türlü hakareti yapıyor. Şükür ki Odunapzarı’nda ittifak yok. Odunpazarı’nda ittifakı halkla yaptık. Biz Odunpazarı’nda Adalet ve Kalkınma Partisi’nden şikayetçi olan hemşerimizle ittifak yaptık. Onlara diyoruz ki öyle ya da böyle bazı sebeplerle AKP’ye oy vermiş olabilirsiniz. Ama beceremedi, hala çocuklarımız işsiz, işsizlik oranı yüzde 24’e çıkmış. O zaman AKP’ye oy vermiş arkadaşlarımız vazgeçti. Gelsinler bize somut 10 bin kişiyi işe alacağım demekle olmuyor. 100 tane kreş yapacağım. 100 kreşte en az 5’e kişi çalışacak. 500 kişi. Alın size istihdam. Bütün mahallelerde halk merkezleri açacağız. Her halk merkezinde en az 5’er kişi çalışsa 150 kişi. Alın size istihdam. Böyle proje getirirseniz inandırıcı olursunuz. Öteki türlü palavra sıyırmakla politika olmaz.”

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Melih 26 Mart 2019 13:17

seçimlerde görevdeki belediye başkanı tekrar aday olduğunda hiç bir proje açıklamasına gerek yok çünkü halk yapılanları ve yapılmayanları biliyor. yapılmayanlar için hiç bir bahane üretilmemeli . engellendik şu- bu gibi mazeretlere halk inanmaz . bu işe talip olurken tüm zorluk ve engelleri göz önünde buludurmalı adaylar.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi