Kazım Kurt'tan Osman Sarıgün'ün elini öpenlere tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt'tan Osman Sarıgün'ün elini öpenlere tepki
A
a

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na katıldığı şehit cenazesinde alçakça saldırıp yumruk atan Osman Sarıgün, serbest kalarak evine döndü. Kemal Kılıçdaroğlu'ndan özür dileyerek affını isteyen alçak saldırgan yakınları tarafından elleri öpülerek karşılandı.

Sütiş Eskişehir
Ankara Çubuk’taki asker cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırarak yumruk atan Osman Sarıgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldıktan sonra köyüne geri döndü. Sarıgün’ü ziyaret edenler saldırganın elini öperek hatıra fotoğrafı çekti. Saldırgan Sarıgün’ün elini öpen kişilerden birinin ise AKP’den Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Önder Gökçekaya olduğu ortaya çıktı. Gökçekaya, saldırgandan “kahraman” olarak bahsetti.

Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi’nde 21 Nisan Pazar günü Piyade Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı’nın cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalık bir grup tarafından saldırıya uğramış saldırganlardan Osman Sarıgün CHP liderine yumruk atmıştı.

Saldırıya ilişkin Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında direkt fiziki müdahalede bulunan 11 kişinin kimliği tespit edilmiş, Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 3’ü savcılıktan serbest bırakılırken, 5’i ise adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün ise gözaltı süresi uzatılmıştı. Sarıgün, jandarmadaki işlemlerinin ardından dün Çubuk Adliyesi’ne getirilmiş savcı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti.  Mahkeme ise Sarıgün’ü, adli kontrol hükümleri uygulanarak, serbest bırakmıştı.

Serbest bırakıldıktan sonra Akkuzulu Mahallesi’ndeki evine geri dönen ve adeta tebrikleri kabul eden Sarıgün, ziyaretçi akınına uğradı. Bazı ziyaretçiler ise Sarıgün’ün elini öperek hatıra fotoğrafı çekti.

KAZIM KURT'TAN TEPKİ

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sosyal medya hesabından bu fotoğrafı paylaşarak, "Çürümüşlüğün fotoğrafı" yorumunda bulundu. 

SARIGÜN’ÜN ELİNİ ÖPEN KİŞİ AKP’DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMUŞ

Saldırgan Sarıgün’ün elini öpen kişinin ise AKP’den Etimesgut Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Önder Gökçekaya olduğu ortaya çıktı.

Gökçekaya, saldırgan Sarıgün’ü ziyaretleri sırasında bir video çekti. Gökçekaya, videoda saldırgan Sarıgün için “Osman amcam ile birlikteyiz, Türkiye’nin kahramanı Osman amca. Herkes Türkiye’nin kahramanını görsün’ diye bahsediyor.

Sarıgün ise videonun devamında “Türkiye’ye selam olsun” ifadelerini kullanıyor.

AKP İL BAŞKANI: YİĞİTLERİMİZİ SİZE YEDİRMEYİZ

AKP Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, twitter hesabından yaptığı paylaşımda linç girişimini savundu. Özcan, “Siz haininize sahip çıkarken, Biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz.” dedi.

Özcan’ın paylaşımı şöyle:

“Hainler ile bir oldunuz, Milletimizin kudsiyeti ile alay edercesine sofralarında kaşık salladınız. Şehit acısı ile verilen tepkiye, Genel merkezinizde terör destekçilerinin ziyaretleri ile karşılık verdiniz. Siz haininize sahip çıkarken, Biz yiğitlerimizi size yedirmeyiz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi