Kazım Kurt'tan festival müjdesi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt'tan festival müjdesi!
A
a

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Karaçay Malkar Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Kurt 5 yılda 4 tane uluslararası festival düzenlediklerini belirterek, “Uluslararası Kafkas Festivali de bunlara eklenirse festival sayımız 5’e yükselir. Biz, bunu seve seve yaparız” dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Karaçay Malkar Derneğini ziyaret etti. Odunpazarı Tarihi Bölgede bulunan dernek binasının bahçesinde gerçekleşen ziyarete çok sayıda dernek üyesi katıldı. Ziyarette konuşan Eskişehir Karaçay Malkar Derneği Başkanı Musa Korkmaz, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi’nin her zaman kendilerine destek verdiğini söyledi. Eskişehir Karaçay Malkar Dernek yönetimine davetleri dolayısıyla teşekkür eden Başkan Büyükerşen "Baharı müjdeleyen bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kültür ve medeniyetlerin mozaiği güzel şehrimize büyük renk katan sizlere imkanlarımız dahilinde destek olmaya gayret ediyoruz. Düzenlemiş olduğunuz Nartlanı Toy Künü Festivalinde her yıl sizlerle birlikte oluyoruz. Önümüzdeki süreçte de hem bu festivaliniz için hem de diğer dernek faaliyetlerinizde yanınızda olmaya devam edeceğiz" dedi.

BİRLİKTE YAŞAYALIM

Ziyarette konuşan bir diğer isim de Odunpazarı Başkanı Kazım Kurt oldu. Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Karaçay Malkar Derneği’nin her zaman uyum içerisinde çalıştığını belirten Başkan Kurt, “Ben, sizin kültürle, sanatla ve gelenekle ilgili çalışmalarınızı çok başarılı buluyorum. Aynı sıkıntıları yaşayan bir toplumun çocuğu olarak da Kırım Derneği’nde de aynı şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Hem Kırım Derneği Başkanımız hem de Karaçay Malkar Derneği Başkanı yeni dönemde Odunpazarı Belediye Meclisinde yer alacak. Bu ortak kültürü ve çalışmayı 5 yıl süresince daha da geliştireceğiz. Ben her türlü katkıyı sunmaya hazırım. Doğru işler yapılıyor, doğru işler yapıldığı sürece de belediyelerin destek olması gerekiyor” dedi. 5 yılda 4 tane uluslararası festival düzenlediklerini söyleyen Başkan Kurt, “Uluslararası Kafkas Festivali de bunlara eklenirse festival sayımız 5’e yükselir. Biz, bunu seve seve yaparız. Odunpazarı’ndaki, Eskişehir’deki bütün kültürleri ayakta tutmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Çünkü bunlar Eskişehir’in zenginliği. Bu zenginliği hepimiz birlikte yaşayalım istiyoruz” diye konuştu. Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki meclis üyesi sayısının önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Burada da sizlere görev düşüyor. Han ve Çifteler ilçemizde sizin akrabalarınız ve tanıdıklarınız var. Onların da bize destek olmasını sağlamanızı diliyoruz. Çifteler ve Han’da kazanacağımız başkanlık ve meclis üyeleri, bizi Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde rahatlatacaktır. Eskişehir’i gelin hep birlikte yönetelim, güzelleştirelim ve birlikte kararlar alalım”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi