İçkili yer açılırsa çok güzel olur diyenlerden değilim!

İçkili yerler konusu büyük olasılıkla Mahkemeye gidecek! Başkan Kurt’a, “istemediğiniz bir sonuç çıkarsa ne olur?” diye sordum…

30 Kasım 2020 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
İçkili yerler konusu büyük olasılıkla Mahkemeye gidecek! Başkan Kurt’a, “istemediğiniz bir sonuç çıkarsa ne olur?” diye sordum…
Gülümsedi…
Soruyu yanlış buldu! Haliyle yanlış soruya doğru cevap verilmesi de mümkün değildi!
Tek kelime söyledi:
-Bana ne?
Daha sonra da detaylandırdı…
-Benim böyle bir istediğim veya istemediğim bir sonuç yok. Biz bize gelen olayı değerlendirdik. Mahkeme derse ki “olamaz” Olmaz bana ne! Benim böyle bir şartlanmışlığım yok! Yani benim açımdan bir sıkıntı yok. Çünkü ben içkili yer açılırsa dört dörtlük olur, çok güzel olur diyenlerden değilim. Açılmasa da olur. Ama vatandaşın bir hakkı varda biz o hakkı teslim ediyoruz!
…/…
Kurt’un düşünceleri böyle! Bir belediye başkanı daha ne diyebilir! Bir olayı kamuoyuna daha başka nasıl açıklayabilir!
Demokrasi Kurt’un hanesine artı yazar, “yasaklar” AK Parti hanesine yazılır!
 

AK PARTİ’NİN İÇKİCİLERİ!

 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dedi ki:
-Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisinde de vardır içki içen, CHP’de de vardır içkiye karşı olan. Bu olay partiyle ya da CHP zihniyetiyle ilgili bir olay değil! Biz temel bir hakkı korumaya çalışıyoruz. Adam ticaret yapmak için başvurmuş, biz de bunu değerlendirmişiz.
Nasıl değerlendirdiklerini de bir cümleyle açıklıyor:
-Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyetinin yapmış olduğu kanun ve yönetmeliğe göre değerlendirmişiz.
…/…
AK Parti cephesi bu açıklamalar karşısında sessiz!
-Hayır bizde kimse içki içmez, demediler!
Demek ki partilerinde “içki içenler” olduğunu kabul ediyorlar! Ruhsatlar da AK Parti’nin yaptığı yasalar çerçevesinde veriliyor! 
 

BARLAR SOKAĞI OLMAYACAK!

 
Odunpazarı Belediyesi, kendi bölgesindeki bazı yerleri “içkili bölge” ilan etti, kıyamet koptu!
  • Eylemler yapıldı…
  • İmzalar toplandı…
  • Mahkemeye gidildi…
Bu konuda Odunpazarı Belediye Başkanı uzunca bir süre sustu, bekledi! Son noktayı ES TV ekranlarında koydu...
-Görevimizi yapıyoruz!
Mutlaka şu soruyu soracaksınız, “Belediyenin görevi içkili bölge mi ilan etmek!”
Evet bu da sorumluluklarından biri!
Kurt, net konuşuyor:
-Vatandaş ticaret yapmak istiyor! Bize başvuruyor! Komisyon bu başvuru üzerine toplanıyor ve inceleme yapıyor! Hukuka, yönetmeliğe aykırı bir durum yok! Bizde yasa gereği “içkili bölge” ilan ediyoruz! Şartları uyarsa ruhsat alır!
-İyi ama Tepebaşı’nda olduğu gibi Barlar sokağı yapacağınız konuşuluyor?
-Barlar sokağı meselesini bir kere tamamen uydurma!
  • Böyle bir niyetimiz…
  • Böyle bir çabamız…
  • Böyle bir projemiz…
  • Böyle bir kararımız yok!
 

BİR MEKTUP: KORKU ORTAMI!

 
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a, “içkili bölgeler” konusunda  destek veren kişilerde var. Ancak pek ortaya çıkmıyorlar. Vatandaşın başkan Kurt’a gönderdiği bir görüşü sizinle paylaşmak istiyorum.
Özetleyerek aktarıyorum:
Merhabalar Sayın Başkanım Kazım Kurt; Odunpazarı Belediye Meclisi'nin aldığı ve içkili yerler bölgelerinin artırılmasına ile ilgili kararı destekliyorum.
Ve şunu belirtmek istiyorum ki, bir çok vatandaşta açılacak mekanlara olumlu bakıyor. Ama AK Parti  iktidarının oluşturduğu korku ortamı buraya da yansıyor ve insanlar alkolle ilgili görüş bildirmekten korkuyorlar.
Geçtiğimiz günlerde sahte içkiden 63 vatandaşımız sizin de malumunuz vefat etmişti. Bu yurttaşlar içki ücretlerindeki yüksek vergilendirmeler yüzünden sahte ürünlere yönelip, hayatlarını yitirdiler.
Alkol kullanan yurttaşlar bile bu konuda AK Parti'yi eleştirmekten çekinmişlerdi. Emin olun ki sayın başkan, bu karara karşı olanlar daha fazla değil, sadece sesleri daha çok çıkıyor. Tepebaşı'nda ki alkollü mekanlar ilçe için önemli bir para döngüsü ve istihdam yaratıyor. Umarım bu Odunpazarı'na da nasip olur.
 

EYLEM YAPANLAR KURT’UN BU SÖZÜNE NE DİYECEK!

 
Vişhelik Mahallesi Kayhan sokakta yapılan eylem ile ilgili Başkan Kazım Kurt, şu değerlendirmeyi yaptı:
-Haklarıdır, yapsın! Biz Odunpazarı Belediyesi olarak bir kişinin bile itirazını haklıysa değerlendiririz, hukuka uygunsa değerlendiririz. Ama keyfi ben böyle istiyorum deyince bu değerlendirme olmaz,  siyasi bir itirazdır. Eylem yapan arkadaşları Turizm bakanlığının vermiş olduğu ruhsatlara neden itiraz etmiyor!
…/…
Soru doğru ve yerinde bir sorudur!
Neden sadece Odunpazarı Belediyesi’nin aldığı kararlara itiraz ediliyor, eylem yapılıyor! Bence eylemciler bakanlığın verdiği ruhsat sonucu soluğu içkili yer açılan yerde almalı! Kim bilir belki de ruhsatı engelleyebilirler!
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Süleyman 1 Aralık 2020 10:43

Barlar sokağı olmayacak diyor

0 1 Cevap Yaz
Tamer 30 Kasım 2020 23:36

İçki bütün kötülüklerin Anası değişmeyen gerçek ise. Demokrasi tahammül etmek ise Çoğunlukla Aile hayatının temellerini sarılmasını istemiyor. Aile hayatının temellerini sarsacak teşebbüsleri unutacak değildir biliyorsun BAŞ. Yaşayacak ve göreceksin Milletin değeri yargılarının Demokrasiden üstün olduğunu.

6 1 Cevap Yaz
Pamela

oooo tehditler de başlamış, işte ileri demokrasi! seni gidi afacan...

3 1
Recep Habuk 30 Kasım 2020 12:24

Ali Bey,içkili yerler konusunda ki başkanın beyanatının elle tutulur bir yanının olmadığı aşikar.Saayın Başkan hukukçu olması vede hasbel kader birlikte 5 yıl mecliste görev yaptık,yoğurt yiyiş şeklini iyi bilirim, çevresinin baskısından böyle bir karara imza atmış olabilir.Sizde Odunpazarlı birisi olarak mahallenizde sokağınızda böyle bir olayı istemezsiniz,hele hele Tepebaşında Barlar sokağı örneğinin şehre verdiği zararı bilen birisi olarak.Sakallı döneminde içkili yerler komisyon başkanlığı yaptım.Komisyonda Emniyet Md.Halil abi de dahil benzer konu bize geldi,arabaya atladık talep edilen yerleri tek tek gezdirdimMüracaat eden işletmecinin dışında kimse istemedi ve kararı iptal ettik oy birliği ile Başkanda CHP grup başkanı idi.Vesselam.

9 11 Cevap Yaz
osman metin 30 Kasım 2020 09:38

Belirli grupların oluşturduğu tepki,ve diğerlerinin sessiz kalması tamamen 20 yıldır bu iktidarın yavaş yavaş oluşturduğu hayat tarzına müdahalenin sonucudur.Korku iklimi oluştu.Ve sanki alkol,dini konular tabu haline getirildi.Örneğin yılda milyonlarca gelir getiren Ayasofya cami haline getirilerek bu sıkıntılı günlerde bu gelir den vazgeçildi.Eleştirmeye kimse cesaret edemedi.Yine konu alkol olunca insanlar karşı fikirde olsa bile sesini çıkaramıyor.Böyle böyle hayat tarzımız değişiyor.

12 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi