Kazım Kurt'a şikayet ettiler!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt'a şikayet ettiler!
A
a

Eskişehir'de Erenköy TOKİ Blokları’nda oturan vatandaşlardan sonra Karapınar sakinleri de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret ederek, TOKİ’yi Başkan Kurt’a şikâyet etti. Mahalleli TOKİ’de özel bir yönetim istemediklerini dile getirdi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Karapınar TOKİ 1. Etap Bloklarında oturan ve evleri Karapınar gecekondu önleme projesi 2. Etap alanına giren yaklaşık 50 kişi, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Karapınar sakinlerine Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun da eşlik etti. Başkan Kurt, vatandaşlar ile yakından ilgilendi. TOKİ’de yaşadıkları sorunları Başkan Kurt’a anlatan Karapınar sakinleri, Başkan Kurt’tan yardım istedi. Başkan Kurt, yaşanan sorunların çözüm yollarının araştırılması için belediye personeline talimat verdi. Karapınarlıların yaşadığı sorunları anlatan Karapınar Mahalle Muhtarı Mustafa Gazi Uzun, 2012 yılından beri TOKİ İkinci Etap Karapınar Halkının mağdur olduğunu söyledi. Mahallerinin viraneye dönmüş durumda olduğuna dikkat çeken Uzun, “TOKİ nedeniyle vatandaş bir çivi bile çakamıyor. Bu konuda Odunpazarı Belediyesi’nin projeler yapıp TOKİ’ye gönderdiğine şahit oldum. Oy birliği ile kabul edilen ve TOKİ’ye gönderilen projeleri hepimiz biliyoruz. Ben tüm bunları vatandaşlara anlattım. Ancak vatandaşlarımızda bu sorun ne olacak diyor. TOKİ 1. Etap ile ilgili de bazı sıkıntılarımız var. Artık biz de özel yönetim istemiyoruz. Sivil yönetim istiyoruz. Vatandaşların elinde bazı krokiler, resimler var. Yönetim kendi çıkarı doğrultusunda iş yapıyor. Aidatlar konusunda da vatandaşların sıkıntıları var” dedi.

“TOKİ DAVA AÇTIĞI İÇİN BİR ŞEY YAPAMIYORUZ”

1’inci etapta TOKİ’nin yönetimi site sakinlerine bırakması için vatandaşların ‘yönetimi bize devredin’ diye TOKİ’ye baskı yapmanı gerektiğini vurgulayan Başkan Kurt, vatandaşlar örgütlenip baskı yapmadığı için yönetimin devam ettiğini belirtti. “2’nci etapta henüz proje yapılmamış Karapınar’daki hemşehrilerimiz, TOKİ burayı yapacağım dediği ve ne zaman yıkılacağı, boşaltılacağı belli olmadığı için bir şey yapamıyor. Başvurulacak mecra TOKİ. Odunpazarı Belediyesinin hiçbir yetkisi yok. Odunpazarı Belediyesi daha önce sadece aracı olmuş, sizi TOKİ ile buluşturmuş. Biz, TOKİ’ye sen bu işi yanlış, pahalı ve kötü yaptın diyoruz. Biz 2’nci etaptaki hemşehrilerimiz için siz çekilin, biz Odunpazarı Belediyesi olarak bir plan yapalım. Ben bunu 1 yıldır, her yerde anlatıyorum. TOKİ’nin buradan çekilmesi gerekiyor. Biz Erenköy, Huzur, Karapınar ve Alanönü’nün 2’nci etabı ile ilgili imar planımızı yaptık. Odunpazarı Belediyesi Meclisinden geçirdik. Milli Eğitim, TOKİ itiraz etti, reddettik” diyen Başkan Kurt, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Seçimden sonra, dava açma süresinin son günü TOKİ iptali için dava açtı. Bence burada iş kolay çünkü biz, güzel bir plan yaptık. Bu plan uygulandığında hem müteahhit para kazanır hem arsa sahipleri zarar etmez. O zaman yapacağımız iş şu; biz uğraşıyoruz, siz de uğraşın, bize destek olun. Yapamayacaksa ki yapamadı, TOKİ buradan elini çeksin. Çünkü TOKİ çok para kazanmaya alıştı. İstanbul’da milyon dolara ev satıyor. Karapınar’daki yapı onu kurtarmıyor. Buraya gelmek istemiyor. Vatandaş TOKİ’ye baskı yapacak. TOKİ’de açtığı davadan vazgeçecek, ben Karapınar’daki projeden vazgeçiyorum diyecek. Gecekondu önleme projesi olarak ilan etmiştim, şimdi caydım, desin. Normal imar planlama yetkisi belediye geçsin. Belediye planlamasını yaptı, siz de müteahhit ile anlaşacaksınız. TOKİ dava açtığı için şuan bir şey yapamıyoruz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi