Kazım Kurt: Sokaktaki dostlarımız yalnız değil!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: Sokaktaki dostlarımız yalnız değil!
A
a

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te 4 yaşında bir kızımıza sahipli pitbull cinsi köpekler saldırmıştı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sokak hayvanlarına ilişkin açıklama yaptı.

Sütiş Eskişehir
Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te 4 yaşında bir kızımıza sahipli pitbull cinsi köpekler saldırmıştı. Bu görüntüler hepimizin içini parçaladı. Kızımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum.
 
Bu olayın ardından Sayın Cumhurbaşkanı, “belediyeleri sahipsiz hayvanları sokaktan alacak adımları atmaya çağırıyorum.” diye bir açıklama yaptı.
 
Biz Odunpazarı Belediyesi olarak 2016 yılından beri Odunpazarı dışında Eskişehir’deki 12 ilçede bulunan sokak köpeklerinin tedavi, kısırlaştırma ve rehabilitasyon işlemlerini yapıyoruz. Bu 12 ilçeden 6’sı AKP’nin yönettiği belediyeler. Biz bu protokolü yaptığımızda 10 ilçe AKP’deydi. Ancak yıllardır sokak hayvanları için hiçbir adım atmadılar. Bu zor görevin tüm yükünü Odunpazarı Belediyesi olarak biz üstlendik.
 
Umarım bu belediyeler, Sayın Cumhurbaşkanı’nın çağrısına kulak verip ilçelerine barınak yaparlar.
 
Hayvanları toplayıp barınağa kapatma konusuna gelirsek…
 
5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu açıktır. Bu kanuna göre “Müşahede yerlerinde kısırlaştırılan, aşılanan ve rehabilite edilen hayvanların kaydedildikten sonra öncelikle alındıkları ortama  bırakılmaları esastır.”
 
Bizim yasaları çiğnememiz söz konusu değildir. Bu yüzden sokak hayvanlarını toplayıp barınağa kapatamayız. Onlar geçici olarak barınağımızda kalabilirler. Bu arada onların bu barınakta iyi koşullarda kalabilmeleri için yerden ısıtma sistemi bile uyguluyoruz. Ama söylediğim gibi; “geçici olarak” kalmaları gerekiyor. Sokaktaki dostlarımızı önce sahiplendirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin web sitesine fotoğraflarını koyuyoruz. Sahiplenmek isteyen hemşehrilerimiz barınağımızla iletişime geçiyor.
 
Sokaktaki dostlarımız yalnız değildir. Sosyal belediyecilik gereği yasaları da dikkate alarak onların yanında olmaya devam edeceğiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Büyükşehir belediyesi 27 Aralık 2021 20:37

Büyükşehir belediyesi niye yapmıyor peki. Hayvanat bahçesi yapıp işten kurtuluyor öyle mi. Ona da söz yok mu.

1 3 Cevap Yaz
Vatandaş 27 Aralık 2021 14:53

Başkan bizim sokaktaki kaldırım ne zaman yapılacak

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi