Kazım Kurt: Masaya oturmayız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: Masaya oturmayız!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. Kez aday olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir haberi:
ES TV’de Gazeteci Sadi Seda’nın “Eskişehir’in Duayenleri” programına konuk olan Kurt, Anayasa’da cumhurbaşkanı adayı olan kişinin üst üste iki kez seçilebileceği maddesi olduğunu belirterek, “Anayasa’da cumhurbaşkanın en fazla üst üste iki dönem görev yapacağı maddesi var. Bu maddeye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki kez üst üste seçildi. Ancak erken seçim kararı alıp seçime gitmesi halinde mümkün olabilir” dedi.

AKP İLE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN MASAYA OTURMAYIZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Anayasa’ya, hukuka uymayan, AHİM kararlarını tanımayan bir cumhurbaşkanı ile CHP’nin masaya oturup yeni Anayasa müzakeresini yapmasının mümkün olmadığını da belirterek, “AKP ve CHP’li iki milletvekili bir TV kanalına birlikte çıkıp tartışma yapamadıkları bir ülkede Anayasa yapmak için uzlaşıcı olmak lazım. Geçmişte parti liderleri bir tv kanalına birlikte çıkıp nezaket kuralları çerçevesi içerisinde tartışırlardı. Bugün o da kalmadı” diyerek partisinin görüşmelere katılmayacağının altını da çizdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi