Kazım Kurt: İşinize gelmiyor, anlamak istemiyorsunuz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: İşinize gelmiyor, anlamak istemiyorsunuz!
A
a

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Kazım Kurt, “8 yıldır biz burada Karapınar 2. Etap’ı tartışıyoruz. Ve size anlatamıyoruz. Çünkü işinize gelmiyor. Anlamak istemiyorsunuz” dedi

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi meclis toplantısında konuşan Başkan Kazım Kurt, “8 yıldır biz burada Karapınar 2. Etap’ı tartışıyoruz. Ve size anlatamıyoruz. Çünkü işinize gelmiyor. Anlamak istemiyorsunuz” dedi.
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda gündeme gelen 8 madde komisyonlardan geldiği şekilde oy birliğiyle kabul edildi.

BURASI PAZARYERİ OLARAK KALMALIDIR
Meclis toplantısı gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik, “2013 yılında riskli ilan edilen Kurtuluş Kapalı Pazar Yeri yıkımı tamamlanmış. Eskişehir Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nün gönderdiği yazı ile 01.05.2022 tarihi ile Kurtuluş Kapalı Pazar Yerinin yıkılmasında sakınca olmadığı yazısı gönderilmiş. Aynı yazıda bu alanın hazineye iadesi istenmiş. Bölge halkının ve pazarcı halkının mağduriyet yaşamaması için yeniden yazı yazılmıştır. Konu bakanlığa iletilmiş ve konu hakkında bilgi istenmiştir. Yasaya göre pazar yerlerini belediyeler düzenler. Geçmişte yapılan protokolle tapusu da Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir pazar yeri var. Bu pazar yerinin hazineye devri isteniyor. Eğer bu işlem yapılırsa pazar yeri statüsü kaybolacak. Bu pazar alanından faydalanan en az 10 tane mahalle var. Bu hazineye iade işleminin olmaması gerekiyor. Burası pazaryeri olarak kalmalıdır” diye konuştu.

“ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ”
Toplantıda AK Partili Meclis Üyelerinin Karapınar 2. Etap Projesi’ni gündeme getirmesi üzerine konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Kurt, “İş yapacaksak anlaşmalıyız, birbirimizi dinlemeliyiz. Uzlaşmalıyız. 8 yıldır biz burada Karapınar 2. Etap’ı tartışıyoruz. Ve size anlatamıyoruz. Çünkü işinize gelmiyor. Anlamak istemiyorsunuz. Dün de ilçe başkanı bir mesaj atmış. Oraya bazı protokoller koymuş. Hangi protokolün nereye ait olduğuna bir bakmanız lazım. 1. Etap ile ilgili protokoller ayrıdır, 2. Etap ile ilgili işlemler ayrıdır. Evet Odunpazarı Belediyesi 2010’da başvurmuş. Demiş ki 2. Etap’ı da yapalım ve bir protokol imzalamışlar. 2. Etap ile ilgili yapılan protokolde Odunpazarı Belediyesi’nin sadece imar planı yapma ve uygulama yetkisi var. İmar planı nasıl yapılır? İmar uygulaması nasıl yapılır? Bunları bilen arkadaşlar bir seferde anlıyor. İmar planı yapma yetkisi demek 5 binlik ve binlik planları yapma yetkisi demek. İmar uygulaması yapma yetkisi demek de 18. Madde uygulamasını yapma yetkisi demek. O dediğiniz bu enkazı temizle, uzlaşmayı yap, insanlarla bire bir görüş, al-ver yüzde 30-45 gibi şeylerle ilgili TOKİ’nin Odunpazarı Belediyesi’ne devretmiş olduğu bir yetkisi yok. Bunu boşuna tartışmayalım. Siz de bunu gayet iyi biliyorsunuz. Ama bizim böyle bir yetkimiz yok. TOKi’ye yazdığımız yazıda da devretmeyi düşündüğümüz böyle bir yetkimiz yoktur diyor. Dolayısıyla bu belirsiz bir durumdur” şeklinde konuştu.

“BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ”
Odunpazarı Belediyesi’nin görevini yerine getirdiğini belirten Başkan Kurt, “Biz kendi üzerimize düşeni yaparız. İmar planını yaptık. Dava açtınız. İptal oldu. Yenisini yaptık ona dava açmadınız. Şimdi uygulama planını yapıyoruz. 18’i yapıyoruz. 7-8 itiraz varmış. Onları da çözüyoruz. Biz görevimizi yapıyoruz. Bundan sonra TOKİ bilir. İster yapsın ister yapmasın. Bizim yapabileceğimiz bir şey yoktur. TOKİ yapıyorum derse yapar, yapmıyorum derse, biz çok netiz. İnsanlar orada ister bizim yaptığımız plana göre müteahhitte verir kendileri yapar, isterse bizle iş birliği yapar, biz otururuz bir sistem kurarız. Biz yaparız. Bu, bu kadar net. Karapınar’ı her oturumda öne sürerseniz her oturumda bu cevapları veririz. Siz de sıkılırsınız. Çünkü 12 senedir yapmıyorsunuz. Yapacaksanız yapacaksınız. Yapmayacaksanız yapmayacaksınız. Karapınar 2. Etap’ı yapmayan TOKİ, Mamuca yolunda yeni inşaatlar yapıyor. Yetki kendisinde çünkü. Nasıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaat ruhsatını bile veriyor. İmar olmayan yere Üsküdar Evleri’nin önündeki bölgeye ben imar planı mı yaptım? İmarını kendi yapıyor. Yetkim var diyor. Sen karışma diyor. İnşaat ruhsatını bile ben veririm diyor. Yaptığınız ve tartıştığınız şey doğru değil. Büyükşehir Belediyesi’nin 5 binlikle ilgili çalışması zaten var. O yapacak. Biz de buna uygun binliği yapacağız. Ama vatandaş zarar etmesin diye bekliyor. 2. Etap’taki uygulamayı bir görelim. Dolaysıyla oradaki sorun budur” şeklinde konuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
selviboylu 6 Ocak 2023 15:13

belediye ruhsat isini yapmiyor.neymis izindeymis arkadas isi zorlastiriyorlar eyy baskanim bu isi bizamet halledin.bosunami oy verdik

0 1 Cevap Yaz
Sezer Sarı 6 Ocak 2023 10:38

Sümer Kızılyer bölgesinde insaatlerin kanalizasyon altyapısı yapılmadı.Bu konuya kim el atacak,yeni konutlara vatandaş taşınamıyor...

1 4 Cevap Yaz
Sezai Bozkır 6 Ocak 2023 01:17

Büyüksehir Sümer-Kızilyer bölgesinin alt yapısını yapmıyor.Biten konutlara vatandaş taşınamıyor.

1 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi