Ahmet Ataç 15 02 2024

Kazım Kurt: Hep beraber barışacağız

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kazım Kurt: Hep beraber barışacağız
A
a

Kazım Kurt: “Hep beraber barışacağız, bütünleşeceğiz, büyüyeceğiz ve bölüşeceğiz”

Sütiş Eskişehir
Foto Galeri

Odunpazarı Belediyesi Ramazan Ayı boyunca mahallelerde gerçekleştirdiği iftar programına Odunpazarı Meydanı’nda devam etti. 4 bin kişinin katıldığı iftar programında konuşan Başkan Kazım Kurt, “Türkiye’nin her zamankinden daha fazla kardeşliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacı var. Hep beraber barışacağız, bütünleşeceğiz, büyüyeceğiz ve bölüşeceğiz” dedi.
 
Odunpazarı Belediyesi; 75. Yıl, Gündoğdu, Emek,  Yenikent, Orhangazi, Osmangazi, Vişnelik, Gökmeydan, Büyükdere, Erenköy, Kırmızıtoprak, Vadişehir-Ihlamurkent, Huzur Mahallelerinde gerçekleştirdiği iftar programının ardından Odunpazarı Meydanı’nda iftar programı düzenledi. Hicri Sezen Parkı’nda gerçekleştirilen iftar programına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir Kadın Kolları Başkanı Aysun Doğramacı, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, CHP Eskişehir Milletvekili Adayları Nuray Akçasoy, Sibel Yeşildal ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İftar Programında konuşan Başkan Kurt, Ramazan Ayı’nda hoşgörü, barış ve kardeşliğin en üst düzeye çıkması gerektiğini belirterek, “Umarım sizin içinde öyle olmuştur. Kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bir tarafa bırakarak, bayramda da tekrar kucaklaşmalıyız. Türkiye’nin her zamankinden daha fazla kardeşliğe, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Hep beraber barışacağız, bütünleşeceğiz, büyüyeceğiz ve bölüşeceğiz. Yeni dönemde hepinize başarılı bir yaşam diliyorum. Türkiye’nin aydınlık geleceğinde hep birlikte buluşuruz, diye umuyorum. Saygılar sunuyorum” dedi.  
 
İftar programında oruçlarını açan vatandaşlar, dileklerini ve sıkıntılarını birebir Başkan Kurt’a iletti. Tek tek masaları gezen Başkan Kurt, vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. Başkan Kurt, vatandaşların dilek, şikâyet ve dileklerini dinledi.
 
MİLLET KIRAATHANELERİ PROJESİ İLE ERDOĞAN TÜRKİYE’DEKİ İŞSİZLİĞİ KABUL ETTİ”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, iftar programının ardından Odunpazarı Tarihi Bölge’de yer alan esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Kurt, son günlerde çok tartışılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın millet kıraathanesi projesine de değindi. Millet Kıraathaneleri projesi ile Erdoğan’ın Türkiye’deki işsizliği kabul ettiğini vurguladı. Erdoğan’ın kıraathane yerine gençlere istihdam sağlayacak projeler yapması gerektiğini söyleyen Başkan Kurt, “Biz gençlerimizi, kadınları istihdam etmeye çalışırken bin bir türlü zorlukla karşı karşıya kalıyoruz. Öncelikle hükümet yerel yönetimlere 
çıkardığı bu zorluklardan, engellerden vazgeçsin. Sen 16 yıl bu ülkeyi yönet, sonra seçimlerde kıraathane açacağım, ücretsiz çay, kek olacak de. Kıraathane yerine gençler için fabrika aç, eğitimin sisteminin sorunlarını çöz. İşsizlik almış başını gidiyor. Çocuklarımız üniversitelerden mezun oluyor,  ama iş yok. Öğretmen oluyorlar, ama atanamıyorlar. Atanamadığı için depresyona girip intihar eden 25 yaşındaki Merve Çavdar öğretmeni unuttuk mu? Çocuklarımız işsiz kalıp, canına kıyıyor. Millet Kıraathanesi projesi bu ülkedeki işsizlik sorununu kabul etmek demektir. Madem kabul ettiniz bu büyük sorunu, çözümü için de bir şeyler yapın  ” dedi.
 
SIRADA ÇANKAYA MAHALLESİ VAR
Odunpazarı Belediyesi tarafından 25 Mayıs 2018 Cuma Günü yapılacağı açıklanan ancak hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Çankaya Mahallesi İftar Programı, 12 Haziran Salı Günü (bugün) Çankaya Mahallesi Açık Pazar Yeri’nde gerçekleştirilecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi